Prius na čelu prodaje u 15. uzastopnom mesecu

Bez autora
Aug 06 2010

Tojotin model Prius održao se u julu, u petnaestom uzastopnom mesecu, na vrhu liste najbolje prodavanih automobla u Japanu, zahvaljući državnim subvencijama za vozila koja najmanje zagađuju okolinu.Tojota, najveći svetski prouzvođač motornih vozila, saopštila je danas da je širom sveta do sada prodala 2,68 miliona hibridnih automobila - sa pognom na benzin i struju - od čega milion u Japanu gde se kupci guraju da kupe popularni Prius kako bi iskoristili poreske i druge olakšice...

Prius na čelu prodaje u 15. uzastopnom mesecuTojotin model Prius održao se u julu, u petnaestom uzastopnom mesecu, na vrhu liste najbolje prodavanih automobla u Japanu, zahvaljući državnim subvencijama za vozila koja najmanje zagađuju okolinu.

Tojota, najveći svetski prouzvođač motornih vozila, saopštila je danas da je širom sveta do sada prodala 2,68 miliona hibridnih automobila - sa pognom na benzin i struju - od čega milion u Japanu gde se kupci guraju da kupe popularni Prius kako bi iskoristili poreske i druge olakšice.

Potražnja za Priusom je tako velika da raste strahovanje da će prodaja "zelenih" automobila u Japanu naglo pasti kad država u septembru zaključi program stimulacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik