Prius najbolje prodavani model

Bez autora
Apr 06 2010

Tojotin hibrid Prius je najbolje prodavani automobil u Japanu u martu, u jedanaestom uzastopnom mesecu, uprkos nevoljama sa opozivom preko 8 miliona tojotinih vozila širom sveta. Tojota je prošlog meseca prodala 35.546 ovih modela na benzin i struju.Opoziv izgleda nije umanjio potražnju za Priusom. Kompanija ne može da drži korak sa rastućom potražnjom. Prius je i najbolje prodavani automobil u Japanu u poslovnoj godini koja se okočala 31. marta sa 277.485 isporučenih modela, što je četiri puta više nego 2008.

Prius najbolje prodavani modelTojotin hibrid Prius je najbolje prodavani automobil u Japanu u martu, u jedanaestom uzastopnom mesecu, uprkos nevoljama sa opozivom preko 8 miliona tojotinih vozila širom sveta, saopšteno je danas u Tokiju.

Tojota je prošlog meseca prodala 35.546 ovih modela na benzin i struju, navodi Japansko uduženje prodavaca automobila. "Opoziv izgleda nije umanjio potražnju za Priusom. Kompanija ne može da drži korak sa rastućom potražnjom."

Prius je i najbolje prodavani automobil u Japanu u poslovnoj godini koja se okočala 31. marta sa 277.485 isporučenih modela, što je četiri puta više nego 2008.

Prius, sad u trećoj generaciji posle debitovanja 1997. godine, je najbolje prodavani hibrid na svetu sa ukupno 1,7 milion prodatih primeraka. U Japanu je toliko popularan da je na listi čekanja od šest meseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik