Prodaja računara u svetu porasla 7,6 posto

Bez autora
Oct 17 2010

Svetska prodaja računara porasla je 7,6 posto u trećem tromesečju 2010. godine u odnosu na isti period prošle godine i premašila 88,3 miliona prodatih personalnih računara. Međutim, rast je niži nego što se ranije prognoziralo. Analitičari su predvideli rast prodaje od 12,7 posto u trećem tromesečju ove godine.Prepreka rastu u trećem tromesečju 2010. bila je mala potražnja za računarima u SAD-u i zapadnoj Evropi. Kako su analitičari saopštili, za treće tromesečje uvek je bio karakterističan snažan rast prodaje računara.

Prodaja računara u svetu porasla 7,6 postoSvetska prodaja računara porasla je 7,6 posto u trećem tromesečju 2010. godine u odnosu na isti period prošle godine i premašila 88,3 miliona prodatih personalnih računara.

Međutim, rast je niži nego što se ranije prognoziralo. Analitičari su predvideli rast prodaje od 12,7 posto u trećem tromesečju ove godine.

Prepreka rastu u trećem tromesečju 2010. bila je mala potražnja za računarima u SAD-u i zapadnoj Evropi. Kako su analitičari saopštili, za treće tromesečje uvek je bio karakterističan snažan rast prodaje računara.

Hewlett-Packard je i ove godine zadržao svoju vodeću poziciju u prodaji računara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik