Prodat milioniti „Audi” u Kini

Bez autora
Oct 26 2010

“Audi” je nedavno obeležio prodaju jubilarnog, milionitog automobila u Kini. Slavljenik je inače metalik plavi “audi Q5”, a kupcu iz grada Čangčun je isporučen na posebnoj ceremoniji. Od tih miliona prodatih “Audija” u Kini, 950.000 je i proizvedeno u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, dok je ostalih 50.000 uvezeno. U “Audiju” napominju da su za prvih devet meseci ove godine u Kini plasirali oko 175.000 automobila, što je takođe novi rekord. Ako se ovako dobra prodaja nastavi, u “Audiju” procenjuju da će dvomilioniti automobil u Kini prodati već za četiri godine. Zvanično prisustvo “Audija” u Kini počinje 1988. godine, kada je u saradnji sa firmom FAW počela montaža tadašnjeg “audija 100”, dok se danas u Čangčunu proizvode modeli A6L, A4L i Q5. Nemački proizvođač planira i širenje dilerske mreže u Kini, i to sa sadašnjih 157 u 106 gradova na više od 400 dilera do 2013. godine.

Prodat milioniti „Audi” u Kini“Audi” je nedavno obeležio prodaju jubilarnog, milionitog automobila u Kini.

Slavljenik je inače metalik plavi “audi Q5”, a kupcu iz grada Čangčun je isporučen na posebnoj ceremoniji. Od tih miliona prodatih “Audija” u Kini, 950.000 je i proizvedeno u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, dok je ostalih 50.000 uvezeno.

U “Audiju” napominju da su za prvih devet meseci ove godine u Kini plasirali oko 175.000 automobila, što je takođe novi rekord. Ako se ovako dobra prodaja nastavi, u “Audiju” procenjuju da će dvomilioniti automobil u Kini prodati već za četiri godine. Zvanično prisustvo “Audija” u Kini počinje 1988. godine, kada je u saradnji sa firmom FAW počela montaža tadašnjeg “audija 100”, dok se danas u Čangčunu proizvode modeli A6L, A4L i Q5. Nemački proizvođač planira i širenje dilerske mreže u Kini, i to sa sadašnjih 157 u 106 gradova na više od 400 dilera do 2013. godine.

Ponuda polovnih „pežoa 206“

„Verano Motors“, ovlašćeni uvoznik i serviser „Pežo­ovih“ automobila za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Herceg­ovinu poč­eo je sa prodajom malo korišćenih vozila za koje garantuje originalno poreklo i upisanu kilometražu, kao i da se u datom vozilu nalaze isključivo originalni delovi propisani od strane proizvođača. Takođe, svaki automobil je detaljno pregledan od strane profesionalnih “Pežoovih” servisera. Moguća je kupovina vozila na lizing do šest godina i na kredit do sedam godina. Fabrička garancija za vozila važi dve godine bez ograničenja kilometraže od datuma prve registracije vozila. Na lageru se nalazi 25 automobila “pežo 206 1.4 hdi” sa 70 KS i petoro vrata, koji su prešli između 58.000 i 125.000 kilometara. Cena je 6.500 evra, a sva vozila su registrovana.

Auto koji sam dolazi po vas

Zamislite kako bi dobro bilo da kada se umorni vraćate sa posla samo pošaljete poruku i vaš auto, koji ste parkirali kilometrima od firme, sam dođe po vas. Ako je sudeći po nemačkim naučnicima, više ne morate ni da zamišljate jer je napravljen auto koji vozi sam. Jednostavno, nazvan “MadeinGermany” (MIG), ovaj automobil, inače prepravljeni “folksvagen pasat”, potpuno je samostalan pre svega zahvaljujući senzorima koji detektuju sve što se nalazi oko njega. To uključuje prepoznavanje semafora, ostalih automobila, saobraćajnih znakova, pešaka, biciklista ili bilo kakve prepreke. Svi prikupljeni podaci skupljaju se na jednom mestu, u kompjuteru koji je smešten u sam auto, a koji stvara trodimenzionalne slike okoline i omogućuje sigurnu vožnju. Jedan od tvoraca je kompjuterski stručnjak Raul Rojas koji je u Berlinu razvio ovo, za sada eksperimentalno vozilo. On je otkrio i da putnici mogu da pozovu ovaj automobil bilo pomoću pametnog mobilnog ili ajpeda, a zatim će vozilo zahvaljujući integriranom GPS-u locirati svoj položaj i položaj putnika, i obavestiti putnika gde i za koliko vremena može da dođe po njega.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik