Prodor "Fijata" u Kinu

Bez autora
Apr 09 2012

Italijanski "Fijat" i kineska grupa "Guangdžou automobili" počeće da prodaju prvo vozilo proizvedeno u zajedničkom preduzeću u Kini u drugoj polovini 2012, koje se montira u fabrici kapaciteta izrade do 170.000 komada godišnje. To će biti prva faza. Sa sedištem u kineskom gradu Guangdžou, fabrika može da poveća kapacitete na više od 300.000 vozila godišnje, s minimalnim ulaganjima.Automobil će se izrađivati pod nazivom "vijađo". Reč je o sedanu, u segmentu srednjih vozila za kinesko tržište, koje raste po najbržoj stopi rasta na svetu.

Prodor "Fijata" u KinuProdaja automobila koje "Fijat" proizvodi u Kini, kreće na jesen. U prvoj fazi biće ponuđeno 170.000 sedana "vijađo", kaže prvi čovek "Fijata" Serđo Markione. Cilj torinske kompanije - dva odsto kineskog tržišta automobila.

Italijanski "Fijat" i kineska grupa "Guangdžou automobili" počeće da prodaju prvo vozilo proizvedeno u zajedničkom preduzeću u Kini u drugoj polovini 2012, koje se montira u fabrici kapaciteta izrade do 170.000 komada godišnje, izjavio je izvršni direktor "Fijata" Serđo Markione.

"To će biti prva faza", naveo je nedavno Markione na godišnjem sastanku akcionara "Fijata" u Torinu, odgovarajući na pitanje koliko će vozila biti izrađeno u saradnji sa kineskom kompanijom.

Sa sedištem u kineskom gradu Guangdžou, fabrika može da poveća kapacitete na više od 300.000 vozila godišnje, s minimalnim ulaganjima, rekao je Markione.

Automobil će se izrađivati pod nazivom "vijađo". Reč je o sedanu, u segmentu srednjih vozila za kinesko tržište, koje raste po najbržoj stopi rasta na svetu.

Kompanija "Fijat" i "Guangdžou automobili" će objaviti fotografije novog vozila krajem naredne sedmice, uoči sajma u Pekingu, gde će biti predstavljen nov autobomil, prema tvrdnji izvora bliskih kompanijama.

"Fijat" i "Guangdžou" neće prodavati novi automobil samo u Kini, već će ga izvoziti u neke evropske zemlje, prenela je agencija Dau džons.

Što se kineske prodaje tiče, "Fijat" i "Krajsler" zaostaju za ostalim proizvođačima na tom tržištu, sa prodajom koja prelazi nešto preko 20.000 vozila godišnje.

"Fijat" izvozi u Kinu gradski automobil "fijat 500", hedžbek sa petoro vrata "bravo" i sportsko-terensko vozilo "frimont", a "Krajsler" nudi uglavnom robnu marku "džip".

"Fijat" je uspeo da poveća dilersku mrežu u Kini sa 40 na oko 100. Cilj "Fijata" i "Krajslera" je da dostignu ukupnu isporuku od oko 300.000 vozila do 2014. godine, što čini dva odsto ukupnog kineskog tržišta automobila.

Markione je najavio da je naredni korak "Fijata" u Kini biti da razvije brend "džip", koji sada posluje u okviru "Krajslera".

Azija je region prema kome se "Fijat" sve više širi zbog snažnog privrednog rasta. Italijanska kompanija takođe ima zajedničko preduzeće sa indijskim konglomeratom "Tata motori", a Markione je rekao da je zainteresovan za pronalazak još jednog partnera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik