Rekordna dobit kompanije "Apple"

Bez autora
Oct 19 2010

Kompanija "Apple" je juče izvestila o rekordnim prihodima u prethodnom tromesečju zahvaljujući veoma uspešnoj prodaji najnovije generacije iPhone-a. Rekordni prihodi iznose 20,34 milijarde dolara u četvrtom tromesečju fiskalne godine koje se završilo 25. septembra.U istom period prošle godine ostvareni su prihodi od 12,21 milijardu dolara. Ostvareno je 4,64 dolara dobiti po deonici, dok su analitičari očekivali profit od 4,10 dolara po deonici. Kvartalni prihodi skočili su čak 67 posto na rekordnih 20,34 milijarde dolara...

Rekordna dobit kompanije ”Apple”Kompanija "Apple" je juče izvestila o rekordnim prihodima u prethodnom tromesečju zahvaljujući veoma uspešnoj prodaji najnovije generacije iPhone-a.

Rekordni prihodi iznose 20,34 milijarde dolara u četvrtom tromesečju fiskalne godine koje se završilo 25. septembra.

U istom period prošle godine ostvareni su prihodi od 12,21 milijardu dolara. Ostvareno je 4,64 dolara dobiti po deonici, dok su analitičari očekivali profit od 4,10 dolara po deonici. Kvartalni prihodi skočili su čak 67 posto na rekordnih 20,34 milijarde dolara.

U završenom tromesečju kompanija "Apple" je prodala 14,1 milion IPhone-a, što predstavlja povećenje prodaje od 91 posto u odnosu na isti period 2009. godine.

Temeljem nezapamćene prodaje Macintosh računala, iPhone-a i iPad-ova neto dobit u tromesečju koje je završilo 25. septembra skočila je 70 posto, na 4,31 milijardu dolara.

Glavni operativni direktor ove kompanije Tim Cook je na konferenciji saopštio da bi kompanija prodala još više da je  bila u stanju da drži korak sa potražnjom. 

"Apple" je u istom tromesečju prodao i 3,9 miliona Macintosh računara, što je za 27 posto više u odnosu na godinu dana ranije. Takođe, kompanija je prodala i 250.000 Apple TV uređaja.

Međutim, Apple je razočarao investitore malim porastom prodaje IPad-ova. U poslednem tromeseču prodato je 4,2 miliona, a u predhodnom tromesečju je prodato 3,3 miliona ovog tablet uređaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik