Renault i Airbus najinovativnije francuske kompanije

Bez autora
Jan 25 2013

Proizvođač automobila Renault i avio-kompanija Airbus samo su dva francuska preduzeća koja su se našla među 50 najinovativnijih kompanija na svetskom nivou u 2012. godini.Renault je na 34. poziciji na listi najinovativnijih kompanija, daleko ispod kompanije Hyundai, koja je na 10. mestu, Toyota je na 11., Ford na 12., BMW na 14., Nissan na 22., Audi na 25., dok je GM na 29. mestu. Nemački Volkswagen je na ovoj listi odmah iza Renault-a.

Renault i Airbus najinovativnije francuske kompanijeProizvođač automobila Renault i avio-kompanija Airbus samo su dva francuska preduzeća koja su se našla među 50 najinovativnijih kompanija na svetskom nivou u 2012. godini, saopštila je konsultantska kuća Boston Consulting Group.

Renault je na 34. poziciji na listi najinovativnijih kompanija, daleko ispod kompanije Hyundai, koja je na 10. mestu, Toyota je na 11., Ford na 12., BMW na 14., Nissan na 22., Audi na 25., dok je GM na 29. mestu. Nemački Volkswagen je na ovoj listi odmah iza Renault-a.

Francuska kompanija Airbus našla se tek na 46. mestu na ovoj listi.

Boston Consulting Group ovu listu objavljuje od 2004. godine, a sastavlja je na osnovu ankete koju rade 1.512 direktora najprestižnijih svetskih kompanija, a na osnovu nekoliko kriterijuma, među kojima je i najznačajniji - inovativna strategija razvoja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik