Renault-Nissan povećava vlasnički udeo u Avtovaz-u

Bez autora
May 10 2012

Francusko-japanska alijansa odlučila je da poveća vlasnički udeo u ruskom Avtovaz-u, vlasniku ruskog brenda Lada. Sporazum o kupovini koji će stupiti na snagu 2014. godine predstavlja zajedničko ulaganje Renault-Nissan grupe i državne korporacije Russian Technologies.Alijansa će uložiti 67,13 odsto ukupnih sredstava čime će postati vlasnik 74,5 posto Avtovaz-a. Renault će investirati 300 milona dolara, a Nissan 450 miliona dolara u naredne dve godine.

Renault-Nissan povećava vlasnički udeo u Avtovaz-uFrancusko-japanska alijansa odlučila je da poveća vlasnički udeo u ruskom Avtovaz-u, vlasniku ruskog brenda Lada.

Sporazum o kupovini koji će stupiti na snagu 2014. godine predstavlja zajedničko ulaganje Renault-Nissan grupe i državne korporacije Russian Technologies. Alijansa će uložiti 67,13 odsto ukupnih sredstava čime će postati vlasnik 74,5 posto Avtovaz-a. Renault će investirati 300 milona dolara, a Nissan 450 miliona dolara u naredne dve godine.

Korist za Avtovaz biće pristup novim tehnologijama koje će mu pomoći da modernizuje proizvodnju kao i modele automobila, dok će za uzvrat njegova dominantna pozicija u Rusiji omogućiti alijansi da uđe na nova tržišta i poveća broj kupaca

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik