Renault-Nissan ulaže 320 miliona dolara u novu fabriku

Bez autora
Feb 25 2013

Francusko-japanski proizvođač automobila Renault-Nissan će uložiti 320 miliona dolara u proširenje kapaciteta u Indiji kako bi se iskoristila potražnja za jeftinim automobilima na tržištima u razvoju.Dve kompanije će ova sredstva uložiti u izgradnju druge fabrike u indijskom gradu Čenaj. U toj fabrici bi prema planu trebalo da se proizvodi 200.000 automobila godišnje do kraja 2014. godine.

Renault-Nissan ulaže 320 miliona dolara u novu fabriku

Francusko-japanski proizvođač automobila Renault-Nissan će uložiti 320 miliona dolara u proširenje kapaciteta u Indiji kako bi se iskoristila potražnja za jeftinim automobilima na tržištima u razvoju.

Dve kompanije će ova sredstva uložiti u izgradnju druge fabrike u indijskom gradu Čenaj.

U toj fabrici bi prema planu trebalo da se proizvodi 200.000 automobila godišnje do kraja 2014. godine.

U fabrici će se isključivo proizvoditi jeftinija vozila, kao što je Datsun, stara Nisanova marka koju proizvođač planira da ponovo lansira 2014. na tržište Indije, Indonezije i Rusije. Osim ovog modela, proizvodiće se i dva jeftinija Renailt-ova modela.

Proizvodnja iz nove fabrike biće namenjena lokalnom tržištu, ali će se jedan broj vozila raditi i za izvoz, naročito u Evropu, Bliski istok i Afriku.

Modeli marke Datsun prodavaće se po ceni od 4.000 evra, dok će modeli specijalno rađeni za lokalno tržište koštati svega 2.500 evra.

U već postojećoj zajedničkoj fabrici u Indiji prozvodi se 400.000 vozila godišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik