Renault otpušta 7.500 radnika

Bez autora
Jan 17 2013

Francuski proizvođač automobila Renault objavio je da namerava da ukine 7.500 radnih mesta u matičnoj Francuskoj kako bi postao konkurentniji i utro put zapošljavanju drugih radnika sa specifičnim veštinama.Iz ove kompanije napominju da će 5.700 radnih mesta do 2016. biti ukinuto prirodnim odlivom, a većina tih radnika trebala bi biti uključena u program prevremenog penzionisanja, proširen na sve zaposlene koji bi trebali otići u penziju u naredne tri godine.

Renault otpušta 7.500 radnikaFrancuski proizvođač automobila Renault objavio je da namerava da ukine 7.500 radnih mesta u matičnoj Francuskoj kako bi postao konkurentniji i utro put zapošljavanju drugih radnika sa specifičnim veštinama.

Iz ove kompanije napominju da će 5.700 radnih mesta do 2016. biti ukinuto prirodnim odlivom, a većina tih radnika trebala bi biti uključena u program prevremenog penzionisanja, proširen na sve zaposlene koji bi trebali otići u penziju u naredne tri godine.

Prethodno, kompanija je zatražila saglasnost sindikata za taj predlog.
 
Ukoliko bude potpisan sporazum sa sindikatima, ovo pregrupiranje zaposlenih neće zahtevati ni zatvaranje fabrike ni kreiranje programa dobrovoljnih otkaza uz otpremninu, rekao je Gerard Leclercq iz Renaulta.
 
Renault trenutno u Francuskoj zapošljava 44.642 radnika, što znači da namerava da ukine 17 posto radnih mesta. Ukidanje radnih mesta uštedeće kompaniji oko 400 miliona evra fiksnih troškova i otvoriti joj prostor za investicije i razvoj.
 
Pregrupisavanje bi im potom omogućilo zapošljavanje novih radnika na osnovu ključnih znanja, navode iz kompanije, ali ne precizirajući koliko bi radnika mogli zaposliti niti kakve nove veštine traže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik