Reno dostavio zvaničnu ponudu za spajanje sa Nisanom

Bez autora
May 13 2019

Francuska automobilska kompanija Reno dostavila je zvaničnu ponudu za spajanje sa dugogodišnjim partnerom, kompanijom Nisan Motor.Francuski proizvođač automobila predložio je da se kompanije spoje po sistemu holdinga, što bi Renou i Nisanu omogućilo ravnopravno vlasništvo i zastupljenost u odboru, prenela je japanska televizija, ali nije iznela dodatne detalje o tome kada je predlog dostavljen.

Reno dostavio zvaničnu ponudu za spajanje sa NisanomFrancuska automobilska kompanija Reno (Renault) dostavila je zvaničnu ponudu za spajanje sa dugogodišnjim partnerom, kompanijom Nisan Motor, javlja japanska televizija TBS, pozivajući se na neimenovane izvore.

Francuski proizvođač automobila predložio je da se kompanije spoje po sistemu holdinga, što bi Renou i Nisanu omogućilo ravnopravno vlasništvo i zastupljenost u odboru, prenela je japanska televizija, ali nije iznela dodatne detalje o tome kada je predlog dostavljen.

Predsednik Renoa Žan-Dominik Senar, koji je imenovan u januaru na tu funkciju nakon smene glavnog kreatora te alijanse Karlosa Gosna, oživeo je predlog da se francuski proizvođač ujedini sa Nisanom, naveli su prošlog meseca izvori upoznati sa situacijom, a prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Britanski list "Fajnenšel tajms" je, međutim, objavio da su i Nisan i japanska vlada odbacili napore Renoa da se uključi u pregovore o spajanju.

Reno i Nisan, zajedno sa trećim partnerom Micubišijem, proizvode 10,8 miliona automobila svake godine, što je gotovo duplo više u odnosu na globalne isporuke Forda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik