RIM najavio pet novih modela blekberija

Bez autora
Aug 03 2011

Kompanija Riserč in moušn (RIM) saopštila je danas da će uskoro predstaviti pet novih blekberi (BlackBerry) uređaja sa ekranom na dodir, koji bi trebalo da predstavljaju odgovor kanadskog proizvođača na ajfon (iPhone) i uređaje android.Novi blekberi telefoni trebalo je da budu predstavljeni početkom godine, ali je njihovo pojavljivanje na tržištu ipak odloženo. To je imalo za posledicu pad vrednosti akcija RIM-a na berzi, koje su pale na najniži nivo od 2006. godine.

RIM najavio pet novih modela blekberijaKompanija Riserč in moušn (RIM) saopštila je danas da će uskoro predstaviti pet novih blekberi (BlackBerry) uređaja sa ekranom na dodir, koji bi trebalo da predstavljaju odgovor kanadskog proizvođača na ajfon (iPhone) i uređaje android.

Novi blekberi telefoni trebalo je da budu predstavljeni početkom godine, ali je njihovo pojavljivanje na tržištu ipak odloženo. To je imalo za posledicu pad vrednosti akcija RIM-a na berzi, koje su pale na najniži nivo od 2006. godine.

Novi modeli predstavljaće unapređenje verzije postojeće serije "bold" i imaće ekrane na dodir pored pune tastature. RIM će takođe predstaviti i dva nova modela "torč" (Torch), koji neće imati fizičku tastaturu.

Svi telefoni radiće na novoj verziji blekberi operativnog sistema, za koju u kanadskoj kompaniji tvrde da radi mnogo brže od prethodne.

Blekberi uređaji mogu se kupiti i u Srbiji, ali ne u slobodnoj prodaji već isključivo preko operatora uz pretplatu na blekberi uslugu koja košta oko 1.200 dinara mesečno.

Ta pretplata naplaćuje se posebno na postojeći postpejd paket za fizička lica i omogućava automatski prijem elektronske pošte na 10 imejl adresa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik