"Rols- rojs fantom 102EX" - luksuz na struju

Bez autora
Feb 22 2011

"Rols-Rojs" (Rolls-Royce) će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti svoje prvo električno vozilo, nakon što je prošle godine zabeležio najveću prodaju od kada je prešao u ruke nemačkog BMW-a pre sedam godina.Model "fantom 102EX", kao prvo električno "Rols-Rojs" vozilo, pojaviće se 1. marta na Sajmu u Ženevi, da bi kasnije krenuo na globalnu turneju u Evropu, Bliski istok, Aziju i Severnu Ameriku, objavila je kompanija sa sedištem u Gudvudu.

"Rols- rojs fantom 102EX" - luksuz na struju"Rols-Rojs" (Rolls-Royce) će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti svoje prvo električno vozilo, nakon što je prošle godine zabeležio najveću prodaju od kada je prešao u ruke nemačkog BMW-a pre sedam godina.

Model "fantom 102EX", kao prvo električno "Rols-Rojs" vozilo, pojaviće se 1. marta na Sajmu u Ženevi, da bi kasnije krenuo na globalnu turneju u Evropu, Bliski istok, Aziju i Severnu Ameriku, objavila je kompanija sa sedištem u Gudvudu.

"Izradili smo prvo električno vozilo na baterije u ultra-luksuznom segmentu", izjavio je šef "Rols-Rojsa" Torsten Miler-Otvos i dodao da će kompanija sa tim vozilom početi da istaržuje alternativne izvore energije, kako bi se procenilo koja bi tehnologija pokretanja vozila mogla biti prihvatljiva za firmu.

Uprava britanske kompanije je saopštila da želi da ispita mišljenje i reakciju vlasnika dosadašnjih kola tog brenda, zatim entuzijaste, javnost i medije na pojavu novog eleketrovozila sa oznakom "Rols-Rojsa" iako uprava firme još nema plan razvoja jedne verzije koja bi ušla u serijsku proizvodnju.

Na testovima će se ispitivati sve karakteristike vozila, od mogućnosti ranga kretanja na baterije do rada u ekstremnim vremenskim uslovima.

Detalji novog vozila još su tajna i biće objavljeni na Sajmu u Ženevi.

Kompanija "Rols-Rojs automobili", posle prelaska u vlasništvo nemačkog BMW-a, nije više vezana sa grupom "Rols-Rojs" koja izrađuje avionske motore.

Proizvođač luksuznih automobila lane je isporučio više od 2.700 automobila, 171 odsto više nego godinu ranije, što je najveća prodaja od kada se našao rukama nemačkog BMW-a pre sedam godina.

"Rols-Rojs" u ponudi sada ima četiri modela, više verzija "fantoma" i najnoviji manji automobil "goust".
SAD su ostale najveće tržište "Rols-Rojsovih" automobila čija cena premašuje 200.000 evra, ali je azijsko-pacifički region bio najbolje regionalno tržište.

"Rols-Rojs" je sredinom januara objavio snažan rast isporuka u Kini, Japanu i Južnoj Koreji. Ipak, 2010. godina je mnogo lošija od rekordne 1978, kada je registrovana najveća prodaja u istoriji "Rols-Rojsa" - 3.357 isporučenih vozila.

Proizvođač skupe robne marke nedavno je otvorio prodajni punkt u Kini, gde se očekuje novi rast isporuka.
Prema podacima "Autokara", u Kini je za deset meseci lane prodato više od 2.000 skupih modela, u čemu najnoviji model "goust" ušestvuje sa gotovo tri četvrtine.

Iz nove fabrike u Gudvudu, u engleskoj pokrajini Saseks, gde je proizvodnja čuvenog brenda počela 1965. godine, svakoga dana izlazi deset automobila cija se cena kreće između 200 i 700 hiljada evra.

Inače, početkom februara, "Rols-rojs" je defileom oldtajmera centralnim ulicama Londona, obeležio sto godina svog zaštitnog znaka - Duh Ekstaze (Spirit of Ecstasy).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik