"Rols-Rojs" ulazi na tržište Južne Amerike

Bez autora
Oct 26 2011

Britanski proizvođač luksuznih automobila "Rols-Rojs", koji posluje u okviru nemačke grupe BMW, otkrio je da će se ubaciti na južno-američko tržište prvi put u njegovoj istoriji, i da će prve skupe automobile čija se cena kreće preko 200.000 evra dobiti Brazil i Čile. Kompanija je već u kontaktu sa potencijalnim dilerima u regionu kako bi se zadovoljila sve veća potražnja.Budući prodavac na veliko u Čileu biće firma "Vilijamson Balfor motori", na čijem se čelu nalazi Peter Aberle. Zvanični diler "Rols-Rojsa" u Brazilu biće grupa "Via Italija", kojom rukovodi Frančesko Longo.

"Rols-Rojs" ulazi na tržište Južne AmerikeBritanski proizvođač luksuznih automobila "Rols-Rojs", koji posluje u okviru nemačke grupe BMW, otkrio je da će se ubaciti na južno-američko tržište prvi put u njegovoj istoriji, i da će prve skupe automobile čija se cena kreće preko 200.000 evra dobiti Brazil i Čile, preneo je danas "Autnjuz".

Kompanija je već u kontaktu sa potencijalnim dilerima u regionu, rekao je direktor "Rols-Rojsa" Torsten Miler-Otvos, kako bi se zadovoljila sve veća potražnja.

Budući prodavac na veliko u Čileu biće firma "Vilijamson Balfor motori", na čijem se čelu nalazi Peter Aberle. Zvanični diler "Rols-Rojsa" u Brazilu biće grupa "Via Italija", kojom rukovodi Frančesko Longo.

Obe trgovačke kompanije spremne su za otvaranje prodajnih salona u martu 2012. godine. Najava ulaska na tržište Južne Amerike objavljena je u trenutku kada "Rols-Rojs" beleži snažnu prodaju u skoro svim regionima u svetu.

Od januara do septembra 2011 isporuke su povećane 41 odsto, u poređenju sa isitm periodom minule godine. Posebno dobro se prodaju modeli "goust" i "fantom", čije isporuke rastu po dvicifrenim procentima u svim regionima u devet meseci ove godine. "Goust" ojačao tržišnu poziciju u segmentu luksuznih kola i postao lider prodaje, s oko 80 procenata kupaca koji nabavljaju novi automobil od "Rols-Rojsa."

Kompanija očekuje da će se velike porudžbine nastaviti i u 2012. godini. Direktor Miler-Otvos očekuje da će "Rols-Rojs" poslovati "vrlo uspešno" na različitim tržištima sa visokom stopom privrednog rasta i da će zbog toga obezbediti "snažno prisustvo" u Čileu i Brazilu gde se privredni rast ocenjuje kao "impresivan."

Britanski proizvođač luksuznih automobila zabeležio je lane najveću prodaju od kada je prešao u ruke nemačkog BMW-a pre sedam godina. Kompanija je u 2010. isporučila više od 2.700 automobila, 171 odsto više nego godinu ranije.
 
SAD su ostale najveće tržište "Rols-Rojsovih" automobila čija cena premašuuje 200.000 evra, ali je azijsko-pacifički region bio najbolje regionalno tržište za vozila "Rols-Rojsa" koji je objavio snažan rast isporuka u Kini, Japanu i Južnoj Koreji.

Ipak, 2010. godina je mnogo lošija od rekordne 1978, kada je registrovana najveća prodaja u istoriji "Rols-Rojsa" - 3.357 isporučenih vozila.

Uprava "Rols-Rojsa" očekuje da, uprkos krizi, dolaze bolji dani za autoindustriju i da će kompanija uspeti da znatnije poveća prodaju. Proizvodjač skupe robne marke nedavno je otvorio prodajni punkt u Kini, gde se očekuje novi rast isporuka.

Iz nove fabrike u Gudvudu, u engleskoj pokrajini Saseks, gde je proizvodnja čuvenog brenda počela 1965. godine, svakoga dana izlazi deset automobila čija se cena kreće izmedju 200 i 700 hiljada evra.

"Rols-Rojs" je, zbog velike potražnje, prinuđen da povećava broj smena i radnih u fabrici u Gudvudu.. Nemački direktor kompanije Torsten Miler-Otvos izjavio je da je Amerika sada najveće tržište "Rols-Rojsa", a da će drugo uskoro biti Kina.
 
Prema podacima "Autokara", u Kini je za deset meseci 2010 prodato više od 2.000 skupih modela, u čemu najnoviji model "goust" učestvuje sa gotovo tri četvrtine.

Rols-Rojs u ponudi sada ima četiri modela, više verzija "fantoma" i najnoviji manji automobil "goust", čija će se proizvodnja u narednih nekoliko godina bezmalo udvostručiti. U pripremi je koncept vozila "goust" sa dužom šasijom, kao i kabriolet i kupe verzija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik