Roš preuzima Biolmagene

Bez autora
Aug 24 2010

Švajcarska farmaceutska grupacija "Roš" će preuzeti američku visokotehnološku dijagnostičku kompaniju "BioImagene" za oko 100 miliona dolara. Time će učvrstiti svoju dominantnu poziciju u dijagnostici kancera."Roš" očekuje da će kupovinu te privatne kompanije, sa sedištem u Kaliforniji, kompletirati tokom sledećih sedmica. "BioImagene" obezbeđuje inovativnu digitalnu tehnologiju koju koriste patolozi pri analiziranju uzoraka tkiva pacijenata...

Roš preuzima BiolmageneŠvajcarska farmaceutska grupacija "Roš" će preuzeti američku visokotehnološku dijagnostičku kompaniju "BioImagene" za oko 100 miliona dolara.

Time će učvrstiti svoju dominantnu poziciju u dijagnostici kancera.

"Roš" očekuje da će kupovinu te privatne kompanije, sa sedištem u Kaliforniji, kompletirati tokom sledećih sedmica, prenela je agencija AP.

"BioImagene" obezbeđuje inovativnu digitalnu tehnologiju koju koriste patolozi pri analiziranju uzoraka tkiva pacijenata.

Dijagnostika ima sve veći značaj u lečenju raka koji se sve češcće povezuje s genetskim profilom pacijenata. "Roš" je najveći svetski proizvođač lekova protiv kancera.

"Roš", sa sedištem u Bazelu, je saopštio da će "BioImagene" postati deo njegove američke podružnice "Ventana medikal sistems".

Vrednost akcija "Roša" je na jučerašnjem poslovanju na berzi u Cirihu povećana 0,9 odsto, na 148,30 švajcarskih franaka (143,45 dolara).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik