Rusi uložili milijarde u Bugarsku

Bez autora
Jun 18 2010

Rusi u Bugarskoj poseduju nekretnine u vrednosti koja premašuje milijardu evra, dok su ruske investicije premašile 1,5 milijardi evra. Trgovinski odnosi izmedju dve države su na dobrom nivou, ali je odnos „nebalansiran“. Rusija je veliki i perpsektivni investitor za Bugarsku, a najvažniji odnosi za obe zemlje su projekti u oblasti energetike.Projekti naftovoda „Južni tok“, „Burgas-Aleksandropolis“ i nova nuklearna elektrana Belene su od ogromnog značaja za Bugarsku koji će joj omogućiti da postane veliki energetski centar i povećati geopolitičku važnost.

Rusi uložili milijarde u BugarskuRusi u Bugarskoj poseduju nekretnine u vrednosti koja premašuje milijardu evra, dok su ruske investicije premašile 1,5 milijardi evra.

Ruski ambasador u Bugarskoj Juri Isakov kaže da su trgovinski odnosi izmedju dve države na dobrom nivou, ali je odnos „nebalansiran“.

Prema njegovim rečima, „Rusija je veliki i perpsektivni investitor za Bugarsku, a najvažniji odnosi za obe zemlje su projekti u oblasti energetike“.

Projekti naftovoda „Južni tok“, „Burgas-Aleksandropolis“ i nova nuklearna elektrana Belene su od ogromnog značaja za Bugarsku koji će joj omogućiti da postane veliki energetski centar i povećati geopolitičku važnost, kazao je ruski ambasador u Bugarskoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik