Rusija i Indija odbacuju dolar u trgovini oružjem

Bez autora
Jul 16 2019

Rusija i Indija su se dogovorile da pređu na transakcije u nacionalnim valutama kod sporazuma u oblasti vojno-tehničke saradnje. Prema podacima agencije koja se poziva na indijske izvore, vršeći transakcije u rubljama i rupijama, države mogu da izbegnu rizike koji su povezani sa pretnjama američkim sankcijama.Kako se naglašava, prošlogodišnji ugovor o isporukama protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Indiji zaključen je u rubljama, a ne u dolarima, preneo je Sputnjik. Indija je jedan od glavnih partnera Rusije u oblasti vojno tehničke raketne saradnje. Između ostalog, ta država poseduje više od hiljadu tenkova T-90S, oko 250 lovaca Su-30MKI, nosač aviona i druge tipove ruskog naoružanja.

Rusija i Indija odbacuju dolar u trgovini oružjemRusija i Indija su se dogovorile da pređu na transakcije u nacionalnim valutama kod sporazuma u oblasti vojno-tehničke saradnje, javlja agencija Blumberg.

Prema podacima agencije koja se poziva na indijske izvore, vršeći transakcije u rubljama i rupijama, države mogu da izbegnu rizike koji su povezani sa pretnjama američkim sankcijama.

Kako se naglašava, prošlogodišnji ugovor o isporukama protivvazdušnih raketnih sistema S-400 Indiji zaključen je u rubljama, a ne u dolarima, preneo je Sputnjik.

Indija je jedan od glavnih partnera Rusije u oblasti vojno tehničke raketne saradnje.

Između ostalog, ta država poseduje više od hiljadu tenkova T-90S, oko 250 lovaca Su-30MKI, nosač aviona i druge tipove ruskog naoružanja.

U martu ove godine ministar za trgovinski razvoj Denis Manturov je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje sa Indijom na izvozu lovaca pete generacije Su-57.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik