Rusija prodala deo Gasproma nepoznatom kupcu

Bez autora
Nov 27 2019

Ruski gigant Gasprom objavio je da je zaradio skoro tri milijarde dolara prodajom 3,6 odsto vlasničkog udela kupcu čiji identitet nije objavljen.Agencije prenose da su deonice prodate preko Gaspromove podružnice, uz popust od 11 odsto u odnosu na cenu na zatvaranju tržišta prošle srede. Udeo od 3,6 odsto čine trezorske deonice koje su prodate po ceni od 220,72 rubalja po deonici, što znaci da je kompanija prodajom ostvarila prihod od 187,7 milijardi rubalja. Ruska kompanija je sličnom transakcijom u julu prodala 2,9 odsto vlasničkog udela, uz popust od pet odsto, za 2,2 milijarde dolara.

Rusija prodala deo Gasproma nepoznatom kupcuRuski gigant Gasprom objavio je da je zaradio skoro tri milijarde dolara prodajom 3,6 odsto vlasničkog udela kupcu čiji identitet nije objavljen.

Agencije prenose da su deonice prodate preko Gaspromove podružnice, uz popust od 11 odsto u odnosu na cenu na zatvaranju tržišta prošle srede.

Udeo od 3,6 odsto čine trezorske deonice koje su prodate po ceni od 220,72 rubalja po deonici, što znaci da je kompanija prodajom ostvarila prihod od 187,7 milijardi rubalja (2,95 milijardi dolara).

Ruska kompanija je sličnom transakcijom u julu prodala 2,9 odsto vlasničkog udela, uz popust od pet odsto, za 2,2 milijarde dolara, piše portal „Investitor”, prenosi B92.

Iako Gasprom nije dužan da objavi imena kupaca budući da su kupljene deonice manje od pet odsto, podaci Moskovske berze pokazuju da je u najnovijoj transakciji deonice kupio samo jedan kupac, ocenjuje Rojters, prenosi Tanjug.

U Gaspromu nisu odgovorili na pitanje Rojtersa da daju komentar na informaciju o prodaji deonica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik