Rusija zabranila izvoz žitarica do kraja godine

Bez autora
Aug 06 2010

Rusija je danas saopštila da će zabraniti izvoz žitarica sve do kraja godine pošto je u sušama uništena petina njenih useva pšenice. Zabranu je objavio ruski premijer Vladimir Putin na sastanku kabineta, rekavši da je potrebna radi sprečavanja porasta cena hrane u Rusiji, očuvanja broja grla stoke i pravljenja rezervi.Usled bojazni da će prestati izvoz žitarica iz Rusije, koja je među najvećim svetskim izvoznicama, cena pšenice je početkom jula već skočila za gotovo 70 odsto. Zabrana izvoza stupiće na snagu 15. avgusta i važiće do 1. decembra.

Rusija zabranila izvoz žitarica do kraja godineRusija je danas saopštila da će zabraniti izvoz žitarica sve do kraja godine pošto je u sušama uništena petina njenih useva pšenice.

Zabranu je objavio ruski premijer Vladimir Putin na sastanku kabineta, rekavši da je potrebna radi sprečavanja porasta cena hrane u Rusiji, očuvanja broja grla stoke i pravljenja rezervi.

Usled bojazni da će prestati izvoz žitarica iz Rusije, koja je među najvećim svetskim izvoznicama, cena pšenice je početkom jula već skočila za gotovo 70 odsto.

Zabrana izvoza stupiće na snagu 15. avgusta i važiće do 1. decembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik