Ruske kompanije zaradile skoro milijardu dolara na američkim sankcijama Iranu i Venecueli

Bez autora
Aug 18 2019

Američke sankcije Iranu i Venecueli povećale su u svetu tražnju za naftom iz Rusije. To je omogućilo ruskim izvoznicima da dodatno zarade najmanje 905 miliona dolara, u periodu od novembra do jula.Proračuni agencije uzimaju u obzir razliku između troškova ruske izvozne nafte "ural" i referentne vrednosti "brenta" za navedeni period u odnosu na petogodišnji prosek. Tražnja za "ural" naftom u regionu Sredozemlja nalazi se na vrhuncu u čitavoj svojoj istoriji, navode analitičari koje je agencija anketirala. Administracija SAD je uvela sankcije Venecueli krajem januara ove godine, a protiv Irana su pooštrene sankcije počele da deluju u maju, a prvobitno su stupile na snagu u novembru 2018. godine.

Ruske kompanije zaradile skoro milijardu dolara na američkim sankcijama Iranu i VenecueliAmeričke sankcije Iranu i Venecueli povećale su u svetu tražnju za naftom iz Rusije. To je omogućilo ruskim izvoznicima da dodatno zarade najmanje 905 miliona dolara, u periodu od novembra do jula, izračunala je agencija „Blumberg“.

Proračuni agencije uzimaju u obzir razliku između troškova ruske izvozne nafte "ural" i referentne vrednosti "brenta" za navedeni period u odnosu na petogodišnji prosek, piše Sputnjik. 

Tražnja za "ural" naftom u regionu Sredozemlja nalazi se na vrhuncu u čitavoj svojoj istoriji, navode analitičari koje je agencija anketirala.

Administracija SAD je uvela sankcije Venecueli krajem januara ove godine, a protiv Irana su pooštrene sankcije počele da deluju u maju, a prvobitno su stupile na snagu u novembru 2018. godine.

Danas je cena nafte marke "brent" porasla 1,31 odsto i dostigla 58,99 dolara za barel.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik