Saab opet na korak do gašenja

Bez autora
Oct 17 2011

Posrnuli švedski proizvođač automobila Saab opet se našao na korak do gašenja. Nakon što je Vlada Švedske odbila da Saab-u da zaštitu zbog neplaćanja dobavljačima i svojim zaposlenima, jedina slamka spasa bila je kineska kompanija Pang Da koja je obećala pomoć.Pomoć je iznosila 328 miliona evra, ali je juče Saab-u stiglo obaveštenje u kome je čelnik kompanije Pang Da, Pang Qinghua, izjavio kako finansijska ponuda više nije aktualna i da ceo proces otpada zbog njihovih problema sa kineskom Vladom koja nije htela da odobri posao sa Saab-om.

Saab opet na korak do gašenjaPosrnuli švedski proizvođač automobila Saab opet se našao na korak do gašenja. Nakon što je Vlada Švedske odbila da Saab-u da zaštitu zbog neplaćanja dobavljačima i svojim zaposlenima, jedina slamka spasa bila je kineska kompanija Pang Da koja je obećala pomoć.

Pomoć je iznosila 328 miliona evra, ali je juče Saab-u stiglo obaveštenje u kome je čelnik kompanije Pang Da, Pang Qinghua, izjavio kako finansijska ponuda više nije aktualna i da ceo proces otpada zbog njihovih problema sa kineskom Vladom koja nije htela da odobri posao sa Saab-om.

Šveđani još uvek ne žele da objave u kakvom se stanju nalazi kompanija, već su javnost obavestili da su nova događanja klasični nesporazum.

Kineska kompanija Pang Da bila je označena kao posednja slamka spasa za Saab, ali sudbina švedskog proizvođača više definitivno nije u njihovim rukama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik