Samsung gradi fabriku u Kini

Bez autora
Apr 04 2012

Južnokorejska kompanija Samsung Electronics, najveći svetski proizvođač memorijskih čipova, saopštila je da planira da uloži sedam milijardi dolara u izgradnju fabrike čipova u Kini. Kompanija će u početku da investira 2,3 milijardi dolara u fabriku u kojoj će se praviti čipovi za pametne telefone, tablet računare i mp3 plejere, a ulaganja će postepeno da rastu.Novi pogon će pomoći da se odgovori na ubrzani rast potražnje među mušterijama i da se dodatno poboljša konkurentnost u industriji memorijskih komponenti.

Samsung gradi fabriku u KiniJužnokorejska kompanija Samsung Electronics, najveći svetski proizvođač memorijskih čipova, saopštila je da planira da uloži sedam milijardi dolara u izgradnju fabrike čipova u Kini.

Kompanija će u početku da investira 2,3 milijardi dolara u fabriku u kojoj će se praviti čipovi za pametne telefone, tablet računare i mp3 plejere, a ulaganja će postepeno da rastu.

Očekuje se da će proizvodnja početi krajem 2013. godine.

Samsung u saopštenju navodi da će novi pogon pomoći da se odgovori na ubrzani rast potražnje među mušterijama i da se dodatno poboljša konkurentnost u industriji memorijskih komponenti.

Ova kompanija pokušava da iskoristi rast kineskog tržišta, ali istovremeno strahuje od curenja tehnologije i njenog neovlašćenog korišćenja.

Kineska Vlada početkom ove godine odobrila je gradnju fabrike.

Kina je u poslednjih nekoliko godina postala svetski centar za proizvodnju elektronskih uređaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik