"Samsung" najuspešniji sa "pametnim" telefonima

Bez autora
Jul 23 2012

Kompanija "Samsung" pozicionirao se daleko ispred američke kompanije "Epl" (Apple) i nekadašnjeg lidera "Nokije" na tržištu "pametnih" telefona. Zahvaljujući velikoj potražnji za uređajem "Galaksi S III" (Galaxy), tržištu isporučenom početkom maja, "Samsung" je povećao prednost u odnosu na "Epl" tokom drugog tromesečja 2012.Korejski proizvođač je ubedljivo prvi sa 50 miliona prodatih telefona za tri meseca, dok je u istom periodu prodato 30,5 miliona "Ajfon" (iPhone) uređaja.

"Samsung" najuspešniji sa "pametnim" telefonimaKompanija "Samsung" pozicionirao se daleko ispred američke kompanije "Epl" (Apple) i nekadašnjeg lidera "Nokije" na tržištu "pametnih" telefona.

Zahvaljujući velikoj potražnji za uređajem "Galaksi S III" (Galaxy), tržištu isporučenom početkom maja, "Samsung" je povećao prednost u odnosu na "Epl" tokom drugog tromesečja 2012.

Korejski proizvođač je ubedljivo prvi sa 50 miliona prodatih telefona za tri meseca, dok je u istom periodu prodato 30,5 miliona "Ajfon" (iPhone) uređaja.

"Samsung" i (Epl) su tokom nekoliko ranijih tromesečja vodili žestoku tržišnu borbu za mesto glavnog prodavca pametnih telefona, ali je lansiranje novog modela "Galaksi" serije omogućilo južnokorejskom proizvođaču znatnu prednost.

Na svetskom tržištu mobilnih telefona, uključujući sve vrste kombinovanih uređaja, "Samsung" je okončao 14-godišnju vladavinu finske kompanije "Nokia".

"Samsung" je, kako se procenjuje, u drugom tromesečju prodao 15,7 miliona mobilnih telefona više od finske kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik