Samsung prodao 7,9 miliona tablet uređaja

Bez autora
Feb 03 2013

Južnokorejski tehnološki gigant, Samsung Electronics, duplirao je svoje učešće na svetskom tablet tržištu u poslednja tri meseca 2012. godine. Samsung, koji pravi tablete pod nazivom Galaxy, prodao je 7,9 miliona primeraka čime je stigao do 15,1 posto učešća na ovom brzorastućem tržištu.Lideru, kompaniji Apple, proizvođaču iPad-a, udeo je spušten sa 51,7 na 43,6 procenata uprkos zabeleženom blagom rastu prodaje.

Samsung duplirao svoj udeo na tržištu tablet računaraJužnokorejski tehnološki gigant, Samsung Electronics, duplirao je svoje učešće na svetskom tablet tržištu u poslednja tri meseca 2012. godine, saopštila je analitička kompanija IDC.

Samsung, koji pravi tablete pod nazivom Galaxy, prodao je 7,9 miliona primeraka čime je stigao do 15,1 posto učešća na ovom brzorastućem tržištu.

Lideru, kompaniji Apple, proizvođaču iPad-a, udeo je spušten sa 51,7 na 43,6 procenata uprkos zabeleženom blagom rastu prodaje.

Globalne isporuke tablet uređaja su u poslednjem kvartalu 2012. porasle za čak 75 posto dostižući rekordnih 52,5 miliona jedinica.

Ovi brojevi su u velikom kontrastu sa tržištem tradicionalnih PC računara gde je registrovan prvi pad isporuka za proteklih 5 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik