"Samsung" prvi na tržištu telefona

Bez autora
Apr 29 2012

Prvo mesto na svetskom tržištu mobilnih telefona i "smartfona" - "pametnih" mobilnih telefona zauzeo je "Samsung". Taj južnokorejski elektronski gigant sada ima udeo na tržištu "smartfona" od 31 odsto, dok je udeo "Epla" 21 odsto. "Samsung" je u prvom tromesečju ove godine zabeležio neto profit od 5,050 milijardi vona (3,38 milijardi evra), što je rast od 81 odsto za godinu dana na prodaju od 45,270 milijardi vona, povećanu za 22 odsto.To je pre svega rezultat dobrog poslovanja ogranka za mobilne telefone.

"Samsung" prvi na tržištu telefonaPrvo mesto na svetskom tržištu mobilnih telefona i "smartfona" - "pametnih" mobilnih telefona zauzeo je "Samsung", objavljeno je danas na veb sajtu "zdnet.com".

Taj južnokorejski elektronski gigant sada ima udeo na tržištu "smartfona" od 31 odsto, dok je udeo "Epla" 21 odsto, objavila je istraživačka kompanija "Stratedži analitiks".

"Samsung" je u prvom tromesečju ove godine zabeležio neto profit od 5,050 milijardi vona (3,38 milijardi evra), što je rast od 81 odsto za godinu dana na prodaju od 45,270 milijardi vona, povećanu za 22 odsto.

To je pre svega rezultat dobrog poslovanja ogranka za mobilne telefone.

"Samsung" planira ove godine da proda 380 miliona komada mobilnih telefona, dok ih je lane prodao 300 miliona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik