Šangaj diže minimalac na 230 dolara

Bez autora
Feb 28 2012

Šangaj je doneo odluku o povećanju minimalne mesečne plate za 13 odsto, što predstavlja najnoviji rast plata u Kini. Zvaničnici u Kini nastoje da se izbore sa nedostatkom radne snage i radničkim nemirima. Šangaj će od 1. aprila povećati minimalne mesečne plate na 1.450 juana (230 dolara), objavila je agencija Sinhua, citirajući izjavu socijalnog biroa za bezbednost.U Šenženu, industrijskoj zoni na jugu Kine, minimalne plate su od februara povećane za 13,6 odsto, dok je Peking objavio povećanje od skoro devet odsto od januara.

Šangaj diže minimalac na 230 dolaraŠangaj je doneo odluku o povećanju minimalne mesečne plate za 13 odsto, što predstavlja najnoviji rast plata u Kini.

Zvaničnici u Kini nastoje da se izbore sa nedostatkom radne snage i radničkim nemirima, saopštila je zvanična kineska novinska agencija Sinhua.

Šangaj će od 1. aprila povećati minimalne mesečne plate na 1.450 juana (230 dolara), objavila je agencija Sinhua, citirajući izjavu socijalnog biroa za bezbednost.

U Šenženu, industrijskoj zoni na jugu Kine, minimalne plate su od februara povećane za 13,6 odsto, dok je Peking objavio povećanje od skoro devet odsto od januara.

U pokrajini Sičuan na jugozapadu Kine, gde su plate niže nego u velikim gradovima u unutrašnjosti Kine, plate su takođe povećane za najmanje 23 odsto, prenosi kineska agencija.

Ovakvi potezi su usledili nakon izbijanja serije štrajkova širom Kine od novembra prošle godine zbog niskih plata, njihovog smanjenja i loših uslova rada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik