"Skajp" u vlasništvu "Majkrosofta"

Bez autora
Oct 16 2011

Kupovina operatera Internet telekomunikacije "Skajpa", započeta u maju i prethodno odobrena od strane Evropske komisije, završena je i to po ceni od 8,5 milijardi dolara, čime je "Skajp" postao ogranak "Majkrosofta". U "Skajpu" su istakli da će im spajanje sa "Majkrosoftom" na najbolji način omogućiti ubrzanje sprovođenja ciljeva, a u "Majkrosoftu" navode da će proizvodi "Skajpa" i dalje biti plasirani na tržište na autonoman način.Evropska komisija odobrila je ranije kupovinu "Skajpa". Komisija je tada zaključila da se aktivnosti dve firme na ključnom tržištu video-komunikacija preklapaju i da njihovo spajanje neće ugroziti konkurentnost.

"Skajp" u vlasništvu "Majkrosofta"Kompanija "Majkrosoft" i zvanično postala vlasnik "Skajpa", plativši za tu firmu rekordnih 8,5 milijardi dolara.

Kupovina operatera Internet telekomunikacije "Skajpa", započeta u maju i prethodno odobrena od strane Evropske komisije, završena je i to po ceni od 8,5 milijardi dolara, čime je "Skajp" postao ogranak "Majkrosofta".

U "Skajpu" su istakli da će im spajanje sa "Majkrosoftom" na najbolji način omogućiti ubrzanje sprovođenja ciljeva, a u "Majkrosoftu" navode da će proizvodi "Skajpa" i dalje biti plasirani na tržište na autonoman način.

Evropska komisija odobrila je ranije kupovinu "Skajpa". Komisija je tada zaključila da se aktivnosti dve firme na ključnom tržištu video-komunikacija preklapaju i da njihovo spajanje neće ugroziti konkurentnost.

Kupovinu je prethodno odobrila i američka Federalna trgovinska komisija.

"Skajp" će ubuduće podržavati servise kao što su Iksboks i Vindouz Foun, dok je "Majkrosoft", s druge strane, obećao da će nastaviti da pruža podršku klijentima "Skajpa" za ostale platforme koje nisu u vlasništvu "Majkrosofta".

Ova dosad najveća kupovina "Majkrosofta" za njih je i strateški potez, jer će na taj način korisnicima ponuditi čuvenu uslugu "onlajn" telefoniranja i napraviti veliki prodor na tržište Interneta i "smartfonova".

"Skajp" svakog meseca ima u proseku oko 150 miliona korisnika, a popularan je naročito u malim preduzećima. Firma je, međutim, u gubicima, jer je većina ljudi koristi za besplatne razgovore.

Mnogi analitičari su sumu koju je "Majkrosoft" ponudio za kupovinu "Skajpa" ocenili kao preteranu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik