Škoda proizvela 15 miliona automobila

Bez autora
Feb 06 2013

Vodeći češki proizvođač automobila Škoda auto, iz svojih proizvodnih pogona izbacila je vozilo sa rednim brojem 15 miliona. Jubilarno vozilo je “škoda oktavija” treće generacije, a proizvedena je u glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi. Prema podacima fabrike, radi se o 15-omilionitom vozilu od 1905. godine.Škoda je početkom prošle godine proizvela 14-omilioniti automobil. Trećina svih vozila, oko pet miliona, sišla je sa proizvodnih traka u proteklih šest godine.

Škoda proizvela 15 miliona automobilaVodeći češki proizvođač automobila Škoda auto, iz svojih proizvodnih pogona izbacila je vozilo sa rednim brojem 15 miliona.

Jubilarno vozilo je “škoda oktavija” treće generacije, a proizvedena je u glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi. Prema podacima fabrike, radi se o 15-omilionitom vozilu od 1905. godine.

Škoda je početkom prošle godine proizvela 14-omilioniti automobil. Trećina svih vozila, oko pet miliona, sišla je sa proizvodnih traka u proteklih šest godine.

Škoda proizvodi saobraćajna sredstva već 118 godina, a automobile od 1905. godine. To je jedna od najstarijih fabrika automobila na svetu.

Prošle godine, firma koja je u sastavu holdinga Folksvagen, prodala je 939.200 vozila, što je najviše u istoriji.

Do 2018. kompanija planira da poveća prodaju na 1,5 miliona vozila godišnje. U tom cilju ove godine će uvesti na tržište osam novih i modernizovanih modela.

Kompanija je proširila i kapacitete za proizvodnju najprodavanijeg modela “oktavija” sa 800 na 1.200 vozila dnevno, a proširuje i svoje kapacitete u Kini, Rusiji i Indiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik