Škoda zabeležila rekordnu prodaju, zahvaljujući Kini

Bez autora
Jul 13 2012

Kompanija Škoda Auto, češki član nemačkog automobilskog giganta Volkswagen, u prvoj polovini 2012. godine prodala je rekordnih 493.000 vozila, a gotovo četvrtina vozila prodata je u Kini. Prodaja u prvih šest meseci ove godine povećana je za 8,4 posto na godišnjem nivou, dok su isporuke u Kinu porasle za 7,6 posto, na više od 120.700 vozila.Škoda nastavlja trend rasta u prvoj polovini 2012, uprkos teškoj tržišnoj situaciji. Očekivanja su prevaziđena u svim oblastima, pa kompanija nastavlja da jača svoju poziciju na tržištu.

Škoda zabeležila rekordnu prodaju, zahvaljujući KiniKompanija Škoda Auto, češki član nemačkog automobilskog giganta Volkswagen, u prvoj polovini 2012. godine prodala je rekordnih 493.000 vozila, a gotovo četvrtina vozila prodata je u Kini.

Prodaja u prvih šest meseci ove godine povećana je za 8,4 posto na godišnjem nivou, dok su isporuke u Kinu porasle za 7,6 posto, na više od 120.700 vozila, saopštila je ova kompanija.

Škoda nastavlja trend rasta u prvoj polovini 2012, uprkos teškoj tržišnoj situaciji. Očekivanja su prevaziđena u svim oblastima, pa kompanija nastavlja da jača svoju poziciju na tržištu, rekao je generalni direktor Vinfrid Valard i dodao da očekuje da će druga polovina godine biti znatno teža.

On je najavio i proizvodnju novog modela, Škoda Rapid, koji će se na tržištu pojaviti na jesen i koji će imati veoma važnu ulogu u rastu poslovanja kompanije.

Kompanija je 2011. prodala rekordnih 879.200 vozila, a cilj je da do 2018. godine prodaja poraste na 1,5 miliona vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik