Skype otvara predstavništvo u Bahreinu

Bez autora
Mar 28 2012

Skype, kompanija specijalizovana za internet telefoniju, potvrdila je da će otvoriti predstavništo u Bahreinu kako bi omogućila korišćenje internet telefonije korisnicima na Bliskom Istoku i Africi. Skype je rekao da su Bahreinova liberalna i napredna IT infrastruktura, njegov geografski položaj i veliko tržište, bili ključni razlozi za otvaranje predstavništva.Skype, koji korisnicima pored telefonskih, pruža i besplatne video pozive preko interenta, zapravo je nezakonit u jednom delu Persijskog zaliva, i to u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu i Omanu, jer oni smatraju da će ova kompanija uspostaviti monopol nad međunarodnim pozivima.

Skype otvara predstavništvo u BahreinuSkype, kompanija specijalizovana za internet telefoniju, potvrdila je da će otvoriti predstavništo u Bahreinu kako bi omogućila korišćenje internet telefonije korisnicima na Bliskom Istoku i Africi.

Skype je rekao da su Bahreinova liberalna i napredna IT infrastruktura, njegov geografski položaj i veliko tržište, bili ključni razlozi za otvaranje predstavništva.

Skype, koji korisnicima pored telefonskih, pruža i besplatne video pozive preko interenta, zapravo je nezakonit u jednom delu Persijskog zaliva, i to u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu i Omanu, jer oni smatraju da će ova kompanija uspostaviti monopol nad međunarodnim pozivima.

Međutim, uprkos zabrani, usluge ove kompanije su veoma popularne za korisnike u regionu, posebno strancima, koji tako komuniciraju sa svojim porodicama i prijateljima.

Direktor Skype-a Josh Silverman je rekao da je, kao kapija ka zalivu, Bahrein idealno mesto sa koga može da se podrži globalna strategija prema kojoj Skype treba da bude dostupan što većem broju ljudi gde god se oni nalazili. Bliski Istok i Afrika imaju veoma tehnički potkovanu mladu populaciju, pa Silverman veruje da će Bahrein igrati centralnu ulogu u tome da Skype postane još popularniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik