Smanjen kreditni rejting “Nokije”

Bez autora
Jul 23 2012

Agencija za međunarodne kreditne rejtinge “Fitch” smanjila je status finskog telekomunikacionog giganta “Nokia” za dva stepena, sa BB+ na BB-. Ova agencija je saopštila da je dalja prognoza negativna. Agencija “Fitch” je navela da je preduzela ovaj korak pošto nije uverena da kompanija “Nokia” može da stabilizuje pad prihoda i da njeno odeljenje za uređaje i usluge može da posluje sa dobitkom.Agencija smatra da “Nokia” u ovom trenutku u svojoj ponudi nema proizvode koji mogu da pokriju nedavne gubitke.

Smanjen kreditni rejting “Nokije”Agencija za međunarodne kreditne rejtinge “Fitch” smanjila je status finskog telekomunikacionog giganta “Nokia” za dva stepena, sa BB+ na BB-. Ova agencija je saopštila da je dalja prognoza negativna.

Agencija “Fitch” je navela da je preduzela ovaj korak pošto nije uverena da kompanija “Nokia” može da stabilizuje pad prihoda i da njeno odeljenje za uređaje i usluge može da posluje sa dobitkom. Agencija smatra da “Nokia” u ovom trenutku u svojoj ponudi nema proizvode koji mogu da pokriju nedavne gubitke.

“Nokia” je saopštila da je njen neto gubitak u drugom kvartalu ove godine povećan za više od četiri puta na godišnjem nivou i da je dostigao 1,41 milijardi evra.

U saopštenju agencije se dodaje da će finska kompanija “Nokia” teško izboriti za značajniju poziciju na tržištu pametnih telefona, jer je konkurencija u tom industrijskom segment izuzetno jaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik