Smanjena zarada Škode

Bez autora
Mar 22 2010

Čista zarada najvećeg češkog proizvođača autmobila, Škode iz Mlade Boleslave, smanjila se prošle godne za 68 odsto, na 138 miliona evra. Ipak, Škoda je i u godini krize uspela da zabeleži rast potražnje za svojim modelima, pre svega zahvaljujući tržištu Kine, gde je udvostručila prodaju na 122.00 automobila.Zatim, zahvaljujući programu staro za novo nemačke vlade, kada su Nemci masovno premije od države koristili za kupovinu manjih i štedljivih škodinih automobila. Prošle godine u Nemačkoj je Škoda povećala prodaju svojih automobila za 44 odsto.

Smanjena zarada ŠkodeČista zarada najvećeg češkog proizvođača autmobila, Škode iz Mlade Boleslave, smanjila se prošle godne za 68 odsto, na 138 miliona evra.

Ipak, Škoda je i u godini krize uspela da zabeleži rast potražnje za svojim modelima, pre svega zahvaljujući tržištu Kine, gde je udvostručila prodaju na 122.00 automobila.

Zatim, zahvaljujući programu staro za novo nemačke vlade, kada su Nemci masovno premije od države koristili za kupovinu manjih i
štedljivih škodinih automobila. Prošle godine u Nemačkoj je Škoda povećala prodaju svojih automobila za 44 odsto.

Škoda je prošle godine isporučila 684.200 vozila a to je povećanje za 1,4 odsto u odnosu na 2008. godinu. Tokom krizne 2009. godine

Škoda je smanjila broj radnika za dva odsto i sada je u fabrici zaposleno 26.530 ljudi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik