"Solers" učvršćuje prisustvo "Fijata" u Rusiji

Bez autora
Aug 26 2010

Zajednička rusko-italijanska kompanija "Solers" predstavila je na Međunarodnom sajmu automobila u Moskvi novi automobil "fijat linea", čija je proizvodnja nedavno počela u pogonu u mestu Neberežnji Čelni, u kome će se do do kraja ove godine montirati više od 1.600 vozila. "Solers" je zajedničko preduzeće koga su formirale ruske fabrike za izradu automobila i "Fijat", a njegovi pogoni locirani su u različitim regionima Rusije. Prvi primerci "fijata linea" proizvedeni u pogonu u mestu Neberežnji Čelni već se nalaze kod dilera.

"Solers" učvršćuje prisustvo "Fijata" u RusijiZajednička rusko-italijanska kompanija "Solers" predstavila je na Međunarodnom sajmu automobila u Moskvi novi automobil "fijat linea", čija je proizvodnja nedavno počela u pogonu u mestu Neberežnji Čelni, u kome će se do do kraja ove godine montirati više od 1.600 vozila.

"Solers" je zajedničko preduzeće koga su formirale ruske fabrike za izradu automobila i "Fijat", a njegovi pogoni locirani su u različitim regionima Rusije, prenele su agencije.

Prvi primerci "fijata linea" proizvedeni u pogonu u mestu Neberežnji Čelni već se nalaze kod dilera, saopštili su čelnici "Soelrsa" na moskovskom sajmu, koji je zvanično otvoren juče i traje do 5. septembra.

Moskovski salon automobila jedan je od šest najvećih na svetu, a ove godine je okupio 80 kompanija iz čitavog sveta, posle jednogodišnje pauze zbog svetske finansijske krize koja je teško pogodila rusku autoindustriju i za polovinu smanjila prodaju vozila.

Od početka 2010. ruska autoindustrija se postepeno oporavlja, delom zbog umerenog rasta prodaje, pre svega jefitnijih vozila kao što je "lada".

Za sedam meseci ove godine ruska prodaja vozila je porasla devet odsto u odnosu na 2009, ali je to za 45 procenata ispod nivoa u 2008. Vlada u Moskvi očekuje da da bi ove godine isporuke vozila mogle porasti za oko 15 odsto na godišnjem nivou.

Orgnizatori ovogodišnjeg sajma najavili su da će proizvođači predstaviti veći broj novih automobila, uključujući osam svetskih i sedam evropskih premijera, kao i 62 vozila ruske proizvodnje i 20 koncepta-automobila.

"Solers" je takođe predstavio manje višenamensko vozilo "fijat dukato", u različtim verzijama, čija će se proizvodnja uskoro, kako je najavljeno, "ozbiljno proširiti" zbog sve veće potražnje. "Fijat dukato" je namenjen komercijalnom transportu i može da se koristi kao ambulntno vozilo, taksi, školski autobus ili policijski automobil.

"Solers", koji je osnovan 2002. godine, planira da poveća izradu sportsko-terenskih vozila i drugih automobila u pogonima u kojima sada montira vozila različitih proizvođača - od "Fijata", preko ruskog "Vaza", do japanskog "Isuzua" i južnorejske firme "Šangjong". Ukupan promet kompanije, koja ima kapacitete za izradu više od 300.000 vozila, je 2,48 milijardi dolara godišnje.

Ruska kompanija "Avtovaz" je na sajmu u Moskvi predstavila novi putnički automobil razvijen u saradnji sa kompanijom "Reno-Nisan"- karavan R-90 sa sedam sedišta. Uprava "Avtovaza" najavila je da sa francusko-japanskom alijansom uskoro ponuditi nove modele, a od vlastitih vozila predstavila je novu "ladu priora" i "ladu kalina" opremljene globalnim navigacionim satelitskim sistemom, čija će serijska proizvodnja početi iduće godine.

Na sajmu je američki "Ford" objavio da od oktobra počinje da proizvodi i prodaje novi "mondeo" u svojoj ruskoj fabici. Kompanija takođe planira da krene sa proizvodnjom novog "fokusa" u 2011. godini.

Francuski "Reno" pokazao je nova kola u biznis klasi "reno latitjud" i nove lokalno montirane modele "logan" i "sandero" sa automatskim menjačem, kao i "sandero stepvej duster". U Rusiji će "Reno" proizvoditi i vozila "fluens" i "megan" sa petoro vrata, objavili su čelnici kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik