Sony zabeležio gubitak od 1,2 milijarde dolara

Bez autora
Feb 03 2012

Japanska kompanija Sony saopštila je danas da je u poslednja tri meseca 2011. godine zabeležila gubitak od 91,7 milijardi jena (1,2 milijarde dolara). Ova kompanija je navela da je lošim rezultatima najviše doprinela slaba prodaja televizora, jak jen i prekidi u proizvodnji zbog poplava na Tajlandu, odakle se i isporučuju delovi.Prodaja u oblasti potrošačke elektronike pala je za 24 posto u odnosu na prethodnu godinu, mahom zbog lošeg poslovanja u oblasti televizora.

Sony zabeležio gubitak od 1,2 milijardi dolaraJapanska kompanija Sony saopštila je danas da je u poslednja tri meseca 2011. godine zabeležila gubitak od 91,7 milijardi jena (1,2 milijarde dolara).

Ova kompanija je navela da je lošim rezultatima najviše doprinela slaba prodaja televizora, jak jen i prekidi u proizvodnji zbog poplava na Tajlandu, odakle se i isporučuju delovi.

Prodaja u oblasti potrošačke elektronike pala je za 24 posto u odnosu na prethodnu godinu, mahom zbog lošeg poslovanja u oblasti televizora.

Loši poslovni rezultati saopšteni su dan pošto je objavljeno da će Kazua Hiraia, koji je u kompaniji Sony vodio sektor proizvoda široke potrošnje, od 1. aprila zameniti Hauarda Stringera, na mestu predsednika i izvršnog direktora kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik