Standard end purs smanjio rejting BNP Pariba

Bez autora
Oct 17 2011

Agencija za kreditni rejting "Standard end purs" smanjila je dugoročni rejting vodeće francuske banke BNP Pariba zbog zabrinutosti oko kapitala i likvidnosti u francuskom bankarskom sektoru. Dugoročni rejting BNP Pariba je smanjen s AA na AA minus. Ta banka će i dalje imati najveći rejting u Francuskoj, a "Standard end purs" navodi da je njena perspektiva i dalje stabilna."Standard end purs" je saopštio da je proverio pet najvećih francuskih banaka i ustanovio da su kapital i likvidnost u njima podložniji opasnostima nego što je ta agencija ranije procenila.

Standard end purs smanjio rejting BNP ParibaAgencija za kreditni rejting "Standard end purs" smanjila je dugoročni rejting vodeće francuske banke BNP Pariba zbog zabrinutosti oko kapitala i likvidnosti u francuskom bankarskom sektoru.

Dugoročni rejting BNP Pariba je smanjen s AA na AA minus. Ta banka će i dalje imati najveći rejting u Francuskoj, a "Standard end purs" navodi da je njena perspektiva i dalje stabilna.

"Standard end purs" je saopštio da je proverio pet najvećih francuskih banaka i ustanovio da su kapital i likvidnost u njima podložniji opasnostima nego što je ta agencija ranije procenila.

Portparolka BNP Pariba rekla je da ta banka "ostaje među najbolje rangiranim bankama u svetu".

Francuske banke povezane s grčkim dugom su došle pod lupu posle spekulacija da Atina neće moći da otplati svoje dugove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik