Stiže nova, štedljiva "fijesta"

Bez autora
Mar 28 2012

Evropska filijala američkog "Forda", kompanija "Ford-Evropa", najavila je početak proizvodnje nove "fijeste" koja će koristiti tehnologiju ECOnetic i mnogi tvrde da će biti energetski najefikasniji automobil u svetu. Novo vozilo će prelaziti 100 kilometara sa 3,3 litre goriva (86,5 milja po galonu), sa emisijom ugljen-dioksida (CO2) od 87 grama po kilometru.Nova "fijesta" se izrađuje u "Fordovoj" fabrici za montažu automobila u Kelnu, u Nemačkoj. "Fijesta", koja će imati dizel motor zepremine 1,6 litara TDCis, moći će da se dobije u verzijama sa troje ili petoro vrata.

Stiže nova, štedljiva "fijesta"Evropska filijala američkog "Forda", kompanija "Ford-Evropa", najavila je početak proizvodnje nove "fijeste" koja će koristiti tehnologiju ECOnetic i mnogi tvrde da će biti energetski najefikasniji automobil u svetu.

Novo vozilo će prelaziti 100 kilometara sa 3,3 litre goriva (86,5 milja po galonu), sa emisijom ugljen-dioksida (CO2) od 87 grama po kilometru. Nova "fijesta" se izrađuje u "Fordovoj" fabrici za montažu automobila u Kelnu, u Nemačkoj.

"Fijesta", koja će imati dizel motor zepremine 1,6 litara TDCis, moći će da se dobije u verzijama sa troje ili petoro vrata.

Izvršni direktor "Forda" za Evropu Stiven Odel izjavio je da je "fijesta" već stekla visok ugled u regionu i da nudi najviši nivo energetske efikasnosti i ekoloških karakteristika.

"Fijesta ECOnetic" je deo najnovije "Fordove" tehnologije i inovacija kao što su sistemi "stani-kreni" i takozvana pametna dopuna baterija.

Do kraja ove godine, polovina "Fordovih" kola koja će se prodavati u Evropi biće opremljena ECOnetic tehnologijom, čime će se kompanija potvrditi kao lider ili će se naći među najboljim ponuđačima energetski efikasnih vozila u njihovom segmentu.

"Fordova" ECOnetic tehnologija kombinuje kinetički dizajn sa visokotehnološkom konvencionalnim tehnologijom pogonskog sistema, ističe američki gigantski proizvođač kola.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik