Štrabag dobio najveći posao u istoriji Austrije

Bez autora
Oct 31 2010

Građevinski koncern "Štrabag" saopštio je da je dobio posao u vrednosti od 570 miliona evra za izgradnju tunela "Koralmtunel", što je "najveći ikada u Austriji raspisani posao u građevinarstvu". Nakon izgradnje "Koralmtunel" će sa svojih 32,5 kilometara biti najduži železnički tunel Austrije i jedan od najdužih i u svetu."Štrabag" će u saradnji sa firmom "Jeger Bau" uspostaviti dva paralelna jednokolosečna tunela u dužini od po 20 kilometara, a čak 85 odsto svote predviđene za ovaj posao obezbediće ova austrijska kompanija, koja je pobedila na tenderu. Austrijska železnica OBB najavljuje da će radovi početi krajem ove, najkasnije početkom iduće godine.

Štrabag dobio najveći posao u istoriji AustrijeGrađevinski koncern "Štrabag" saopštio je da je dobio posao u vrednosti od 570 miliona evra za izgradnju tunela "Koralmtunel", što je "najveći ikada u Austriji raspisani posao u građevinarstvu".

Nakon izgradnje "Koralmtunel" će sa svojih 32,5 kilometara biti najduži železnički tunel Austrije i jedan od najdužih i u svetu.

"Štrabag" će u saradnji sa firmom "Jeger Bau" uspostaviti dva paralelna jednokolosečna tunela u dužini od po 20 kilometara, a čak 85 odsto svote predviđene za ovaj posao obezbediće ova austrijska kompanija, koja je pobedila na tenderu.

Austrijska železnica OBB najavljuje da će radovi početi krajem ove, najkasnije početkom iduće godine.

Ukupno je do sada OBB uložio oko 1,3 milijardi evra za uspostavljanje pruge "Koralmban", a "Koralmtunel" je glavni deo ove pruge, koja treba da povezuje gradove Grac i Klagenfurt.

Ova pruga, kako je predočeno, ujedno predstavlja i deo baltičko-jadranske osovine TEN Koridora 23, između Dancinga, Varšave, Beča i Bolonje.

Tender za ovaj posao je raspisan novembra 2009. godine, a nakon provere ponuda, OBB je 13. oktobra odlučio kome će poveriti taj veliki posao.

Nakon saopštenja pobednika na tenderu, zakonski je bio predviđen rok od 14 dana neobjavljivanja informacije za javnost, pošto je to vreme u kojem ponuđači imaju mogućnost da ulože žalbu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik