Tesko zapošljava 20.000 Britanaca

Bez autora
Mar 05 2012

Veliki britanski lanac supermarketa Tesko će do 2013. u zemlji otvoriti 20.000 novih radnih mesta namenjenih mladim ljudima koji dosad nisu bili zaposleni. To će biti doprinos tog trgovinskog lanca rešavanju pitanja nezaposlenosti. Tesko koji je treći najveći lanac supermarketa u svetu, posle američkog Vol-marta i francuskog Karfura, će najavljenim potezom povećati broj zaposlenih u Britaniji za sedam odsto.Deo novozaposlenih će raditi u renoviranim objektima Teska, deo u onima koji će tek biti otvoreni, dok će ostali ojačati sektor usluga za kupce.

Tesko zapošljava 20.000 BritanacaVeliki britanski lanac supermarketa Tesko će do 2013. u zemlji otvoriti 20.000 novih radnih mesta namenjenih mladim ljudima koji dosad nisu bili zaposleni.

To će biti doprinos tog trgovinskog lanca rešavanju pitanja nezaposlenosti.

Tesko koji je treći najveći lanac supermarketa u svetu, posle američkog Vol-marta i francuskog Karfura, će najavljenim potezom povećati broj zaposlenih u Britaniji za sedam odsto, prenosi AFP.

Deo novozaposlenih će raditi u renoviranim objektima Teska, deo u onima koji će tek biti otvoreni, dok će ostali ojačati sektor usluga za kupce.

U decembru je, inače, nezaposlenost u Britaniji dostigla najviši nivo za 16 meseci, a njome su najviše ugroženi mladi ljudi.

Britanski premijer Kameron je pozdravio odluku Teska, ističući da ona predstavlja veliki podsticaj poverenju u britansku privredu. Kameron je napomenuo da je Tesko najveći privatni poslodavac u Britaniji. U domaćim objektima ove kompanije ima čak 293.000 zaposlenih, a širom sveta za Tesko radi gotovo pola miliona ljudi.

Ova kompanija je, inače nedavno bio izložena kritikama nekih aktivista za ljudska prava jer je uzela učešće u kontroverznom programu britanske vlade, zapošljavajući bez naknade nezaposlene mlade ljude na osam nedelja, u zamenu zašta su ovi dobijali izvesne beneficije od države.

Kritičari su zbog toga optužili Tesko da se koristi "prinudnim radom", posle čega se ova firma povukla iz dotičnog programa, dok je britanskoj vladi ostalo da ponovo razmotri njegovu opravdanost.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik