Tojota povaćala prodaju u Japanu

Bez autora
Apr 05 2010

Japanska fabrika automobila "Tojota" prodala je u martu u matičnoj zemlji 204.514 vozila, što je za polovinu više nego u istom mesecu prošle godine.Udruženje prodavaca automobila objavilo je da je "Tojotina" prodaja u Japanu porasla osmi mesec uzastopno, prenela je agencija AP. U Japanu je u protekloj fiskalnoj godini 2009/2010, koja je završena 31. marta, prodaja putničkih automobila povećana za 10 odsto u poredjenju sa prethodnom fiskalnom godinom.

Tojota povaćala prodaju u JapanuJapanska fabrika automobila "Tojota" prodala je u martu u matičnoj zemlji 204.514 vozila, što je za polovinu više nego u istom mesecu prošle godine.

Udruženje prodavaca automobila objavilo je da je "Tojotina" prodaja u Japanu porasla osmi mesec uzastopno, prenela je agencija AP.

U Japanu je u protekloj fiskalnoj godini 2009/2010, koja je završena 31. marta, prodaja putničkih automobila povećana za 10 odsto u poredjenju sa prethodnom fiskalnom godinom.

Njihova prodaja porasla je na 3,2 miliona i to je, prema podacima Udruženja prodavaca, prvi godišnji rast, posle sedam godina pada prodaje.

Interesovanje za nove automobila podržala je vlada smanjenjem poreza i finansiranjem sistema prodaje "staro za novo".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik