"Tojota" povlači 900.000 automobila

Bez autora
Jan 30 2013

"Tojota" će povući više od 900.000 automobila sa tržišta u Kanadi, Japanu, Meksiku i SAD, zbog problema sa vazdušnim jastukom. "Tojota" će zameniti delove u oko 907.000 vozila koja se u Japanu prodaju pod nazivom "volc" (Voltz), a u inostranstvu pod nazivom "korola" (Corolla) i "korola matrkis" (Corolla Matrix), proizvedenih između 2001. i 2004.Na kontrolni senzor vazdušnog jastuka mogu da utiču manji elektronski šumovi i jastuk, u najgorem slučaju, može da se aktivira u pogrešnom trenutku.

"Tojota" povlači 900.000 automobila"Tojota" će povući više od 900.000 automobila sa tržišta u Kanadi, Japanu, Meksiku i SAD, zbog problema sa vazdušnim jastukom.

"Tojota" će zameniti delove u oko 907.000 vozila koja se u Japanu prodaju pod nazivom "volc" (Voltz), a u inostranstvu pod nazivom "korola" (Corolla) i "korola matrkis" (Corolla Matrix), proizvedenih između 2001. i 2004, rekao je portparol kompanije.

Na kontrolni senzor vazdušnog jastuka mogu da utiču manji elektronski šumovi i jastuk, u najgorem slučaju, može da se aktivira u pogrešnom trenutku.

Dosad je prijavljeno najmanje 47 slučajeva neispravnosti, uglavnom u SAD.

"Dva slučaja su možda povezana sa automobilskim nesrećama, ali nema izveštaja o smrtnim ishodima", kazao je portparol "Tojote", dodajući da će kompanija zameniti sporne delove prema smernicama za povlačenje vozila u svakoj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik