"Tojote" ipak bez greške u elektronici

Bez autora
Feb 10 2011

Akcije "Tojote" (Toyota) skočile su danas na tokijskoj berzi za preko pet odsto posle izveštaja Vlade SAD koji isključuje mogućnost elektronskih kvarova u "Tojotinim" vozilima koja su nekontrolisano ubrzavala.Najveći proizvođač automobila na svetu je pozdravio nalaz kao potvrdu pouzdanosti svojih proizvoda. Mada je "Tojota" je zbog niza manjakavosti povukla na popravke više od 12 miliona automobila od jeseni 2009. godine, najvažnije pitanje bilo je ima li problema sa elektronskim sistemima u vozilima.

"Tojote" ipak bez greške u elektroniciAkcije "Tojote" (Toyota) skočile su danas na tokijskoj berzi za preko pet odsto posle izveštaja Vlade SAD koji isključuje mogućnost elektronskih kvarova u "Tojotinim" vozilima koja su nekontrolisano ubrzavala.

Najveći proizvođač automobila na svetu je pozdravio nalaz kao potvrdu pouzdanosti svojih proizvoda. Mada je "Tojota" je zbog niza manjakavosti povukla na popravke više od 12 miliona automobila od jeseni 2009. godine, najvažnije pitanje bilo je ima li problema sa elektronskim sistemima u vozilima.

Greška u elektronskom sisemu dovela bi do novog masovnog povlačenja, pošto taj sistem postoji u gotovom svakom "Tojotinom" vozilu.

U Vašingtonu, Ministarstvo saobraćaja je saopštilo da je u istrazi sa agencijom NASA našla da elektronika nije razlog za iznenadno ubrzavanje koje je dovelo do opoziva miliona automobila.

"Tojota" je jedini veliki fabrikant čija je prodaja u SAD prošle godine opala za 0,4 odsto, a udeo u američkom tržištu motornih vozila za dva proceneta, na 15,2 odsto. Istovremeno, ukupna prodaja automobila u SAD je skocila za 11 procenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik