Tomas Kuk se vratio u Britaniju u digitalnom obliku

Bez autora
Sep 17 2020

Britanski Tomas Kuk počeo je u sredu da posluje kao internet turistička kompanija koju podržavaju kineski vlasnici, posle proššlogodiššnjeg kolapsa prouzrokovanog nagomilanim dugovima i okretanjem kupaca internetu.

Kineska grupa Fosun Tourism kupila je u novembru proššle godine brend i internet imovinu Tomasa Kuka, a juče je objavila da ožživljava njegovo poslovanje radi prodaje odmora putem interneta.

Tomas Kuk osnovan je 1841. godine i bio je najstarija turistička agencija u svetu sve do bankrota u septembru prošle godine, oko ššest meseci pre nego što je pandemija Kovida 19 opustoššila turističku industriju, prenosi Indikator.ba.

Novi Tomas Kuk prodavaće destinacije na britanskoj listi sigurnih putničkih koridora, uključujući Italiju, Grčku i Tursku, objavila je kompanija.

Pokretanje poslovanja u vreme pandemije predstavlja kratkoročni izazov, ali Fosun gleda na dužži rok, ističe izvrššni direktor Tomasa Kuka za Veliku Britaniju Alan Frenč.

Našše novo poslovanje kombinovaće fantastičnu uslugu za korisnike sa sedišštem u Velikoj Britaniji i ažžurirani model poslovanja s Atolovim osiguranjem i podrškom organizacije vredne višše milijardi dolara, objavili su iz kineske grupe.

Atol je britanski program osiguranja putnika u slučaju propasti agencije koja organizuje putovanja, podseća Reuters.

U Fosunu su naglasili da će ponovno pokretanje Tomasa Kuka u Britaniji podupreti rast tog brenda u Kini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik