Toyota i Tesla proizvode RAV4 električno vozilo

Bez autora
Aug 07 2011

Toyota i Tesla Motors, Inc. su potvrdili da će zajednički razvijeno RAV4 električno vozilo proizvoditi u “Toyota Motor Manufacturing Canada, Inc.” (TMMC) u Vudstoku, počevši od 2012. godine. Zajednički razvojni tim Tesle i Toyote je dogovorio da proizvodi ovo vozilo u Vudstok fabrici, na istoj liniji kao i RAV4 sa benzinskim motorom, radi bržeg i jednostavnijeg procesa proizvodnje i obezbeđivanja najvišeg nivoa kontrole kvaliteta.Kao što je ranije najavljeno, Toyota će Tesli platiti oko 100 miliona dolara za isporuku električnih pogonskih agregata, koji uključuju bateriju, motor, menjač i pogonsku elektroniku za RAV4 EV.

Toyota i Tesla proizvode RAV4 električno voziloToyota i Tesla Motors, Inc. su potvrdili da će zajednički razvijeno RAV4 električno vozilo proizvoditi u “Toyota Motor Manufacturing Canada, Inc.” (TMMC) u Vudstoku, počevši od 2012. godine.

Zajednički razvojni tim Tesle i Toyote dogovorio je da proizvodi ovo vozilo u Vudstok fabrici, na istoj liniji kao i RAV4 sa benzinskim motorom, radi bržeg i jednostavnijeg procesa proizvodnje i obezbeđivanja najvišeg nivoa kontrole kvaliteta.

Kao što je ranije najavljeno, Toyota će Tesli platiti oko 100 miliona dolara za isporuku električnih pogonskih agregata, koji uključuju bateriju, motor, menjač i pogonsku elektroniku za RAV4 EV. Tesla će proizvesti električne pogonske agregate u svom postrojenju u Palo Alto u Kaliforniji i zatim ih isporučiti TMMC radi konačne ugradnje u vozilo.

RAV4 EV će se prodavati u SAD preko “Toyota Motor Sales, U.S.A., Inc. (TMS)”.

U julu prošle godine Tesla i “Toyota Engineering and Manufacturing, America (TEMA)” su zajedničkim snagama preradili 32 standardna RAV4 kompaktna terenca sa benzinskim motorom u potpuno funkcionalne prototipove RAV4 električnog vozila.

Toyota je posvećena razvoju održive mobilnosti, uključujući proizvode, partnerstva, urbano okruženje i energiju. RAV4 EV je jedan od nekoliko novih proizvoda sa naprednom tehnologijom koji dolaze iz Toyote. Osim novih članova Prius porodice, Priusa v i Prius Plug-in hibrida, Toyota će 2012. godine predstaviti električnu verziju Sciona iQ, kao i hibridno vozilo sa vodonikovim gorivim ćelijama do 2015. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik