U Evropi oko 13 miliona prodatih "tableta" ove godine

Bez autora
Aug 09 2011

U Evropi bi tokom 2011. godine trebalo da bude prodato oko 13 miliona "tablet" uređaja. Radi se o tržištu na kome će i dalje dominirati "Epl" sa 70 odsto prodaje, ali je na njemu pozicija te kompanije manje povoljna nego u SAD-u gde ima gustu komercijalnu mrežu.Analitičari "Forestera" su došli do tih rezultata anketom na 13.886 odraslih korisnika Interneta koji žive u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Španiji, Švedskoj i Velikoj Britaniji, sedam zemalja s ukupno 342,4 miliona stanovnika.

U Evropi oko 13 miliona prodatih "tableta" ove godineU Evropi bi tokom 2011. godine trebalo da bude prodato oko 13 miliona "tablet" uređaja, objavio je istraživački kabinet "Forester".

Radi se, kako je saopštio "Forester", o tržištu na kome će i dalje dominirati "Epl" sa 70 odsto prodaje, ali je na njemu pozicija te kompanije manje povoljna nego u SAD-u gde ima gustu komercijalnu mrežu.

Analitičari "Forestera" su došli do tih rezultata anketom na 13.886 odraslih korisnika Interneta koji žive u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Holandiji, Španiji, Švedskoj i Velikoj Britaniji, sedam zemalja s ukupno 342,4 miliona stanovnika, prenela je agencija AFP.

"Tri odsto anketiranih je izjavilo da već poseduje neki od "tableta"", rekla je AFP-u analitičarka Sara Rotman Eps, autorka istraživanja.

U "Foresteru" smatraju da će tokom 2011. godine 48,2 miliona "tableta" biti prodato u svetu, među kojima 50 odsto u SAD-u, a 30 odsto u Evropi, Bliskom istoku i Africi (oblast EMEA), 15 odsto u pacifičkoj Aziji, a pet odsto u Latinskoj Americi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik