U Norveškoj više lekara iz Indije nego domaćih

Bez autora
Jan 12 2020

Norveškoj je poslednjih nekoliko godina sve više lekara stranog porekla, posebno iz Indije. Kako pokazuju podaci Kancelarije za statistiku Norveške, u toj zemlji je sada više lekara iz Indije u poređenju sa nacionalnim prosekom.Čak svaka peta žena u Norveškoj sa indijskim poreklom postaje lekarka, što je mnogo više od nacionalnog proseka u ovoj skandinavskoj zemlji. Medicinska profesija je u Indiji veoma poštovana. O tome prvo učite od svojih roditelja, što ima vrlo snažan uticaj na mlade ljude, rekla je doktorka Arhana Šarma, takođe poreklom iz Indije. Prema najnovijim podacima, svaka stota žena čiji roditelji su rođeni u Norveškoj starosti od 26 do 35 godina postaje lekar.

Norveškoj je poslednjih nekoliko godina sve više lekara stranog porekla, posebno iz Indije.

Kako pokazuju podaci Kancelarije za statistiku Norveške, u toj zemlji je sada više lekara iz Indije u poređenju sa nacionalnim prosekom.

Čak svaka peta žena u Norveškoj sa indijskim poreklom postaje lekarka, što je mnogo više od nacionalnog proseka u ovoj skandinavskoj zemlji, prenosi Al Džazira.

Najbolje plaćena profesija

"Medicinska profesija je u Indiji veoma poštovana. O tome prvo učite od svojih roditelja, što ima vrlo snažan uticaj na mlade ljude”, rekla je doktorka Arhana Šarma, takođe poreklom iz Indije.

Prema najnovijim podacima, svaka stota žena čiji roditelji su rođeni u Norveškoj starosti od 26 do 35 godina postaje lekar.

Inače, lekari su među najbolje plaćenim profesijama u Norveškoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik