Uber izgubio licencu u Londonu

Bez autora
Nov 26 2019

Uber je danas ostao bez dozvole za rad u Londonu po drugi put za nešto više od dve godine. Gradski regulator za saobraćaj saopštio da je ta taksi aplikacija "neodgovarajuća i nepropisna" jer dovodi putnike u bezbednosni rizik.Promena Uberovog sistema omogućila je neovlašćenim vozačima da dodaju svoje fotografije na radne liste drugih licenciranih vozača, što znači da mogu da "pokupe" putnike kao da su oni rezervisani vozač. Ovo se dogodilo u najmanje 14.000 slučajeva, saopštila je Uprava za saobraćaj Londona.

Uber izgubio licencu u LondonuUber je danas ostao bez dozvole za rad u Londonu po drugi put za nešto više od dve godine. Gradski regulator za saobraćaj saopštio da je ta taksi aplikacija "neodgovarajuća i nepropisna" jer dovodi putnike u bezbednosni rizik.

Promena Uberovog sistema omogućila je neovlašćenim vozačima da dodaju svoje fotografije na radne liste drugih licenciranih vozača, što znači da mogu da "pokupe" putnike kao da su oni rezervisani vozač.

Ovo se dogodilo u najmanje 14.000 slučajeva, saopštila je Uprava za saobraćaj Londona, a prenosi Rojters.

"Neprihvatljivo je to da je Uber dozvolio da putnici ulaze u mini taksije sa potencijalno nelicenciranim i neosiguranim vozačima", izjavila je danas Helen Čepman, direktorka za dozvole, regulativu i naplatu u TfL-u. Uberu danas ističe dozvola za rad u Londonu.

Kompanija sa sedištem u Silicijumskoj dolini ima 21 dan da uloži žalbu na odluku i može da nastavi da radi dok traje čitav proces, koji će verovatno uključiti i sudski postupak, dodaje britanska agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik