Uberu stiže investicija od čak milijardu dolara

Bez autora
Apr 21 2019

Japanska automobilska kompanija Tojota, proizvođač auto-delova Denso i investicioni fond internet-kompanije Softbank ulažu jednu milijardu dolara u Uber. Tačnije, kompanije ulažu u Uberov ogranak za razvoj tehnologija za autonomna vozila.Tojota i Denso će zajedno investirati 667 miliona dolara, a Softbank će uložiti 333 miliona dolara u novi Uberov entitet poznatiji kao Uber ATG. Najnoviji potez deo je širih napora Tojote, koja je nedavno investirala 500 miliona dolara u Uber i uspostavila zajednički fond sa Softbank vredan 20 miliona dolara, s ciljem kreiranja usluga mobilnosti.

Uberu stiže investicija od čak milijardu dolaraJapanska automobilska kompanija Tojota, proizvođač auto-delova Denso i investicioni fond internet-kompanije Softbank ulažu jednu milijardu dolara u Uber.

Tačnije, kompanije ulažu u Uberov ogranak za razvoj tehnologija za autonomna vozila.

Tojota i Denso će zajedno investirati 667 miliona dolara, a Softbank će uložiti 333 miliona dolara u novi Uberov entitet poznatiji kao Uber ATG, prenosi agencija AP.

Najnoviji potez deo je širih napora Tojote, koja je nedavno investirala 500 miliona dolara u Uber i uspostavila zajednički fond sa Softbank vredan 20 miliona dolara, s ciljem kreiranja usluga mobilnosti.

Tojota je, takođe, obećala da će u naredne tri godine sa više od 300 miliona dolara podržati razvoj autonomnih vozila i usluga naredne generacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik