Udružuju se Youku i Tudou

Bez autora
Mar 20 2012

Predstavnici dve najpopularnije kineske web lokacije za razmenu video sadržaja Youku i Tudou saopštili su da će se kompanije koje upravljaju tim lokacijama udružiti kako bi zajedničkim snagama ostvarile još bolje rezultate na tržištu. Nova kompanija koja će upravljati objedinjenom lokacijom zvaće se Youku Tudou i prema nekim procenama vredeće oko milijardu američkih dolara.Te dve kompanije se već godinama nadmeću na kineskom tržištu video sadržaja, ali nijedna od njih nije do sada uspela da ostvari dominantan položaj na tržištu.

Udružuju se Youku i TudouPredstavnici dve najpopularnije kineske web lokacije za razmenu video sadržaja Youku i Tudou saopštili su da će se kompanije koje upravljaju tim lokacijama udružiti kako bi zajedničkim snagama ostvarile još bolje rezultate na tržištu.

Nova kompanija koja će upravljati objedinjenom lokacijom zvaće se Youku Tudou i prema nekim procenama vredeće oko milijardu američkih dolara.

Te dve kompanije se već godinama nadmeću na kineskom tržištu video sadržaja, ali nijedna od njih nije do sada uspela da ostvari dominantan položaj na tržištu.

Prema podacima istraživačke kompanije AI (Analysys International), zajednički tržišni udeo kompanija Youku i Tudou iznosi 35,5 odsto.

Za razliku od YouTubea koji se oslanja na sadržaj ostavljen od strane korisnika, a koji je već par godina blokiran u Kini, kineski sajtovi radije plaćaju licence za TV i filmski sadržaj koji nude svojim posetiocima.

Analitičari smatraju da će udružvanje pomoći dvema kompanijama da lakše dođu do kvalitetnog sadržaja koji bi mogle da ponude svojim korisnicima.To se pre svega odnosi na lakše pribavljanje finansijskih sredstava za kupovinu sadržaja, istakli su analitičari.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik