Usvojena najveća ekonomska mera spasavanja u istoriji Amerike

Bez autora
Mar 25 2020

Predstavnici Bele kuće i Senata postigli su sporazum kojim se predviđa ogromna pomoć preduzećima, radnicima i zdravstvenom sistemu zbog koronavirusa.

To je ujedno i najveća ekonomska mera spašavanja u istoriji SAD i zamišljena je kao višenedeljna ili višemesečna "zakrpa za ekonomiju" koja se kreće ka recesiji, prenosi AP.

Vest o postignutom sporazumu objavio je viši savetnik u Beloj kući Erik Ueland malo posle ponoći koji je dodao da ga još pravno treba doraditi.

"Dame i gospodo, postigli smo sporazum", rekao je on.

Ovaj paket ekonomskih mera predviđa direktne isplate većini Amerikanaca, proširenje naknada za nezaposlene i program od 367 milijardi dolara pomoći za mala preduzeća kako bi zadržala profit dok su radnici kod kuće.

"Nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora, Senat je postigao dvostranački sporazum o istorijskom paketu pomoći za ovu pandemiju. To će usmeriti nove resurse na prve linije borbe za zdravstvenu zaštitu naše nacije. I to će ubrizgati tri biliona dolara novca u ekonomiju što je brže moguće kako bi Amerikanci, radnici, porodice, mala preduzeća i industrije uspeli da prođu kroz ove poremećaje", izjavio je glavni pregovarač Mič Mekonel.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik