Velika Britanija povećala porez na banke

Bez autora
Feb 08 2011

Velika Britanija će u 2011. pribaviti 2,5 milijardi funti (4 milijarde dolara) od poreza na banke, povećavši sumu koju izvlači iz tog sektora za 800 miliona funti već u prvoj godini sprovođenja tog plana, saopštilo je britansko ministarstvo finansija.Britanska vlada je u junu 2010. godine saopštila da će uvesti porez na banke koji će joj doneti prihod od oko 2,5 milijardi funti godišnje do 2012 ili 2013. godine, kada će taj plan biti u potpunosti sproveden. Prvobitno je za ovu godinu, kada će ta šema biti postepeno uvođena, bio planiran prihod od 1,7 milijardi funti, ali je porez povećan kako bi pun cilj bio ostvaren već u 2011.

Velika Britanija povećala porez na bankeVelika Britanija će u 2011. pribaviti 2,5 milijardi funti (4 milijarde dolara) od poreza na banke, povećavši sumu koju izvlači iz tog sektora za 800 miliona funti već u prvoj godini sprovođenja tog plana, saopštilo je britansko ministarstvo finansija.

Britanska vlada je u junu 2010. godine saopštila da će uvesti porez na banke koji će joj doneti prihod od oko 2,5 milijardi funti godišnje do 2012 ili 2013. godine, kada će taj plan biti u potpunosti sproveden. Prvobitno je za ovu godinu, kada će ta šema biti postepeno uvođena, bio planiran prihod od 1,7 milijardi funti, ali je porez povećan kako bi pun cilj bio ostvaren već u 2011.

Ministarstvo je ukazalo da želi da banke daju doprinos potencijalnim rizicima koje pričinjavaju britanskom finansijskom sistemu i da ih podstakne na manje rizično poslovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik